MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Vastende internationals mogen thuisblijven

03 september 2009 | in Sport | 3 Reacties

Marokkaans elftalDe Marokkaanse-spelers hoeven zich tijdens de voorbereiding op het WK-kwalificatieduel met Togo niet aan de Ramadan te houden. In het land is een fatwa uitgevaardigd voor de spelers van het nationale team.

De fatwa, een juridisch advies in de islam, betekent dat spelers als Mbark Boussoufa en Mounir El Hamdaoui in de aanloop naar het duel met Togo zich tijdelijk mogen onthouden van het volgen van de vastenmaand. De wedstrijd is voor Marokko van groot belang in de strijd om een plekje op het WK 2010 in Zuid-Afrika.

Hassan Moumen, bondscoach van het land, laat er geen gras over groeien. “Ze moeten kiezen tussen vasten en spelen.” De uitspraak van de bondscoach werd opgepikt door sjeik Abdelbari Zemzri. Zo meldt VoetbalPimeur.

“De spelers die naar Togo gaan, hoeven niet te vasten. Wie wedstrijd zegt, zegt vermoeidheid en uitdroging. Bovendien hebben we het hier niet over ontspanning, wel over een beroep. Wie weigert het vasten te laten, kan beter thuisblijven. Als je vast en speelt, kan dat een grote rol spelen in de uitslag van de wedstrijd.”

Er zijn 3 reacties

 1. vastende
  03 september 2009 om 03:16 uur.

  ik hoop dat niemand mee gaat spele

 2. REAL AMAZIGH
  06 september 2009 om 08:24 uur.

  gabon of kameroen gaan door morocco is uitgeschakeld togo 1 – 1 morocco

  echt ze konden beter gaan vasten

 3. moes
  12 oktober 2009 om 02:33 uur.

  daarom hebben ze ook niks gewonnen omdat voetbal belangrijker was dan ALLAH!

Plaats je reactie