MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokko arresteert terreurverdachten

24 september 2009 | in Marokko | 1 Reactie

amn lwatanieDe veiligheidsdienten van Marokko hebben 24 leden van een ‘terreurnetwerk’ met banden met al-Qaeda gearresteerd. Dat zou vrijwilligers hebben geronseld voor zelfmoordaanslagen in Irak. Dit heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken in Rabat gezegd volgens het NRC Handelsblad.

Het netwerk zou hebben samengewerkt met militanten in Zweden, België en de Syrië-Irak-zone en daar mogelijk kandidaten gerecruteerd om zich aan te sluiten bij Al Qaida. Behalve voor Irak zou het netwerk ook voor Afghanistan en Somalië hebben gerecruteerd.

De groep was volgens Marokkaans persbureau MAP ook van plan om grote aanslagen in Marokko te plegen en Al-Qaidastrijders te ontmoeten om hun expertise bij te spijkeren in het maken van bommen. Zo schrijft de krant.

Volgens het ministerie zijn de aanhoudingen in diverse steden verricht maar is er nog geen telastelegging.

Er is 1 reactie

  1. naf
    25 september 2009 om 09:35 uur.

    Deze zieke mensen moeten zelf opgeblazen worden doe dat lekker op een afstand wil je dat jullie nou je leven beu zijn. Tering zeg… Maar nu jullie in de handen van de Marokkaanse overheid zijn heb ik er wel vertrouwen in dat deze mensen nog lang niet kunnen ontsnappen!!

Plaats je reactie