MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Dat kan nooit goed gaan

03 oktober 2009 | in Marokko | 4 Reacties

Marokko beleefde afgelopen weekeinde een primeur: voor het eerst trad een westerling toe tot de koninklijke familie. Moulay Ismail, een neef van de Marokkaanse koning, trad in het huwelijk met Anissa Lehmkuhl, dochter van de voormalig militair attaché op de Duitse ambassade in Rabat.

Het huwelijk leidde meteen tot een rel. Terwijl Ismail zaterdagavond met zijn hoogblonde bruid aan het dansen was op het huwelijksfeest in Rabat, stond in de krant Akhbar Alyoum een cartoon over hem. Daarop stond hij afgebeeld met een Marokkaanse vlag waarop de gebruikelijke vijfpuntige ster is veranderd in een Davidster.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken greep onmiddellijk in. Dit is een aanslag op het respect dat de koninklijke familie verdient, een aanslag op het symbool van de natie en bovendien duidt het gebruik van de davidsster op flagrante antisemitische neigingen van de tekenaar, aldus het ministerie.

Akhbar Alyoum is voor de rechter gedaagd, zowel door het ministerie als door Moulay Ismail

Het gehele artikel is hier verder te lezen.

Er zijn 4 reacties

 1. kano
  03 oktober 2009 om 03:54 uur.

  Zij is moslima wat is er mis mee?

 2. Nabiloe
  05 oktober 2009 om 08:55 uur.

  Ik vind de kop van het artikel nogal denegrerend. En precies wat Kano ook stelt: ze is moslima dus wat is er mis mee?

 3. rachid
  05 oktober 2009 om 01:45 uur.

  Gelijk heeft Moulay Ismail. Marokkaanse vrouwen tegenwoordig zijn gewoon niet te vertrouwen.

 4. naf
  05 oktober 2009 om 04:04 uur.

  Titel slaat nergens op. Waarom kan het niet goed gaan is mijn vraag? Daarnaast blijkt alweer hoe ontwetend nederlanders zijn over de marokkaanse cultuur dat blijkt namelijk aan de titel. de achterlijke gedachtes over marokko dat kan ik dus echt niet begrijpen! ziek en diep triest.

Plaats je reactie