MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Jongens en meiden gaan voor kickboksen!

06 oktober 2009 | in Maatschappij, Sport | 2 Reacties

Steeds meer Marokkaans-Nederlandse jongens en meiden slaan van zich af en doen aan vechtsporten. Vooral boksen, kickboksen en oosterse vechtkunsten winnen razendsnel aan populariteit. Het is een manier om respect en aanzien te verwerven.

Zo ook de 18-jarige Malika Bouazan. ‘Ik zag Badr Hari vorig jaar tijdens het K1 toernooi –het Mekka van de vechtsport, waar de beste 16 vechters van de wereld aan meedoen- de finale halen en toen besloot ik ook op kickboksen te gaan.’

Het ging niet zonder slag of stoot. De vader van Malika vond het maar niks. Een vechtende dochter in een ring. ‘Ik heb niks met vechtsporten. En dan horen dat je dochter dit juist wil gaan doen. Ik moet je eerlijk bekennen dat ik in eerste instantie fel tegen was. Mijn letterlijke woorden waren: geen sprake van! Als je zo nodig wil sporten, dan ga je maar tennissen of hockeyen. Je bent geen man om te gaan vechten.’

Malika gaf niet op en bleef aandringen bij haar ouders. Met de hulp van haar moeder en zussen, kregen ze vader overstag. ‘Tegen dat vrouwelijke geweld kon ik niet op, vandaar mijn goedkeuring. De jeugd van tegenwoordig is pittig en geeft niet zo snel op’, vertelt vader Abdelkader glimlachend.

Malika traint nu ongeveer een half jaar en bereidt zich voor op haar eerste wedstrijd

Het gehele artikel is hier verder te lezen.

Er zijn 2 reacties

 1. Azidan
  11 oktober 2009 om 08:09 uur.

  Eetfou vuile hoer, niks te doen,

 2. Anoniem
  13 oktober 2009 om 06:45 uur.

  Groot gelijk meid
  Azidan
  die meid gaat haar dromen achternaa zoals miij
  ik ben trots op het thaiboksen en dat er meer en meer marokkaanse meiden het willlen doen

Plaats je reactie