MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Schutter bloedbad in stabiele toestand

07 november 2009 | in Maatschappij | Reageer

Nidal Malik HasanDe verdachte Nidal Malik Hasan ligt in stabiele toestand in het ziekenhuis, dat meldt CNN. Na zijn gewelddaad lag de 39-jarige Hasan vrijdag bewusteloos aan de beademing in het ziekenhuis. Hij schoot donderdag op de legerbasis twaalf soldaten dood en verwondde er 31, voordat hij zelf door vier kogels werd uitgeschakeld.

Het Amerikaanse leger onderzoekt wat zich nu precies heeft afgespeeld op de Texaanse legerbasis Fort Hood. Daar opende donderdag een legerpsychiater het vuur op soldaten.

Volgens ooggetuigen riep de schutter voordat hij het vuur opende ‘Allahu Akbar’. Aanvankelijk werd donderdag een van de slachtoffers verward met de schutter, een vergissing die ertoe leidde dat Hasan pas na enkele uren als vermoedelijke dader kon worden aangewezen.

Wat de legerpsychiater tot zijn gewelddaad heeft gebracht was vrijdag nog onbekend. Hasan zou binnenkort worden uitgezonden, kennelijk naar Afghanistan, en dat was naar het zich laat aanzien zeer tegen zijn zin. De psychiater zou zich de laatste tijd fel hebben uitgesproken tegen de oorlogen in Irak en Afghanistan. Kolonel buiten dienst Terry Lee, die vertelde in het verleden met Hasan te hebben gewerkt, zei dat de psychiater had gehoopt dat president Barack Obama alle troepen uit de twee oorlogsgebieden zou terugtrekken.

Uit verschillende bronnen komt het beeld naar voren dat Hasan een geplaagd man was

Het gehele artikel is hier verder te lezen.

Plaats je reactie