MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Advocate dient klacht in tegen rechter

12 november 2009 | in Maatschappij | 5 Reacties

rechtbankOmdat ze een hoofddoek droeg, is een advocate in Spanje uitgesloten van een proces. De Spaanse rechter Javier Gomez Bermudez verweet de juriste niet reglementair gekleed te zijn. De advocate diende een klacht in tegen de rechter van het Nationaal Hof wegens ambtsmisbruik. Zo schrijft Het Laatste Nieuws.

De 39-jarige, in Marokko geboren Spaanse wees er op dat de statuten van de advocaten het dragen van een toga voorschrijven, maar een hoofddoek niet verbieden. De rechter heeft haar geen verdere motivering gegeven voor haar uitsluiting en op haar bezwaar enkel gezegd: “In deze zaal beslis ik.”

Gomez Bermudez is een van de meest vooraanstaande rechters in Spanje. Hij leidde het proces tegen de terroristen van Madrid, die in maart 2004 bommen in pendeltreinen tot ontploffing brachten. Verder zorgde de rechter in oktober voor krantenkoppen toen hij van een getuige, die een boerka droeg, eiste haar gezicht te tonen.

De uit de rechtszaal verwijderde advocate droeg echter geen gezichtssluier, maar een hoofddoek die enkel haar haar bedekte. Zo schrijft het blad.

Er zijn 5 reacties

 1. naf
  12 november 2009 om 01:51 uur.

  Spanjaarden zijn fucking racisten!! Meer ook niet!! Maar er werk van en laat je zo niet behandelen. Die fucking rechter moet aangeklaagd worden voor discriminatie op geloofsovertuiging!! Doe dat!

 2. Charif
  13 november 2009 om 02:11 uur.

  NAF:

  Spanjaarden zijn helemaal niet zoals jij zegt “fucking racisten“

  Die rechter is absoluut wel een racist en moet uit z`n functie worden ontheven.

  Maar wat jij zegt niet kan niet, dat is hetzelfde als een Hollander zegt Marokkanen zijn criminelen!

  Dat zou jij (wij) ook niet leuk vinden toch?

  Spanje doet erg veel voor Marokko, en er zijn genoeg aardige sympathieke Spanjaarden!!!!

  Charif

 3. naf
  16 november 2009 om 12:40 uur.

  @Charif,

  Vertel mij niks ik vind spanjaarden racisten 1e klasse. Ik ben zelf al zo vaak in spanje geweest en elke keer is er wel weer iets racistisch wat uit hun mond komt dus ik vind ze allemaal racisten en mogen voornamelijk marokkanen niet! Wat doet spanje voor Marokko!! Helemaal niks niet. Marokkanen het land uitgooien die daar hebben gewerkt kijk maar naar de crisis nu en helpen ze niet die zijn nu naar belgie gekomen en geven voorrang aan de spanjaarden eigen volk eerst dus hoe kan je zo zeggen dat spanjaarden geen racisten zijn!! Ik vind van wel!!

 4. Azidan
  17 november 2009 om 05:02 uur.

  Weet je, ik haat die spaanse marokkaanen, bij ons in AL Hoceima waren ze allemaal zo’n dikke nek aan het opzetten, tegenover ons, Hollandse en Belgische marokkanen, omdat ze dus zelf gevochten hebben voor hun paspoortje, door met een bootje over te varen, maar, nu Allah is groot, in plaats van dankbaar te zijn, hebben zij een dikke nek opgezet, en nu Spanje die pakt hen heel hard aan,

  Groetjes

 5. albo
  20 november 2009 om 03:05 uur.

  Wat een niveau zegt…!
  Ik begrijp niet hoe sommige mensen zo hersenloos kunnen zijn, dat zij een belangrijke maatschappelijke artikel zoals deze, kunnen verlagen tot een discussie over de frictie tussen de Belgische, Nederlandse en Spaanse ingezetenen van Marokkaanse afkomst.

  Begrijpen jullie überhaupt wat de kern van het artikel is?

  Ik ben bang dat internet nu toch echt een arena is geworden voor domme mensen om hun mond open te doen.

Plaats je reactie