MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkanen ‘overspoelen’ PvdA

18 november 2009 | in Politiek | 11 Reacties

Achmed Baâdoud, wethouder in Amsterdam OsdorpDe PvdA-afdeling in Nieuw-West heeft dit najaar tientallen nieuwe leden gekregen, onder wie opvallend veel Amsterdammers van Marokkaanse afkomst. Binnen de PvdA bestaat het vermoeden dat het een georkestreerde actie betreft van aanhangers van Achmed Baâdoud, tegenstander van Ahmed Marcouch in de strijd om het lijsttrekkerschap voor de deelraadsverkiezingen. Zo meldt dagblad Het Parool.

De nieuwe leden kunnen op 7 december, als de afdeling bepaalt wie lijsttrekker wordt, in principe meebeslissen. Volgens bronnen rond het stadhuis zijn circa veertig Amsterdamse Marokkanen lid geworden.

De ledenaanwas doet denken aan eerdere lijsttrekkersverkiezingen in Zuidoost, waar aan de vooravond van de beslissende stemming de PvdA-afdeling sterk groeide. Om herhaling te voorkomen scherpte de partij dit voorjaar de landelijke reglementen aan waardoor alleen degenen die zes weken voorafgaand aan de stemming hun contributie hebben betaald, mee mogen doen. Volgens PvdA-bestuurslid Wim Velthuis hebben de nieuwe leden zich in oktober gemeld, waardoor ze in principe mee mogen stemmen op 7 december. Zo schrijft het dagblad.

Er zijn 11 reacties

 1. naf
  18 november 2009 om 12:49 uur.

  Als Marcouch het wordt dan zal PVDA niet meer bestaan. De meeste Marokkanen stemmen op PVDA dus ze verliezen alleen stemme!!

 2. naf
  18 november 2009 om 12:54 uur.

  ‘Allochtoon moet huis in Nederland kopen’

  Mail naar:

  Naam afzender
  Email afzender

  Opmerkingen
  Annuleren Verstuur

  ——————————————————————————–

  (Novum) – Allochtonen moeten niet sparen voor een huis in Marokko of Turkije, maar een huis in Nederland kopen. Dat staat in de dinsdag gepresenteerde visie van het kabinet op integratie.

  Nu heeft veertien procent van alle Marokkanen en 26 procent van alle Turken in Nederland een eigen woning, tegen zestig procent van alle autochtonen. Het kabinet wil dat allochtonen vaker een ‘bewuste keuze maken om te investeren in een huis en een toekomst in Nederland’.

  Minister voor Integratie Eberhard van der Laan (PvdA) erkent dat hij niet kan afdwingen dat allochtonen niet meer sparen voor een huis in het land van herkomst. “Maar het is wel duidelijk onze wens dat mensen zich niet focussen op hun terugkeer, maar juist hun focus leggen op een toekomst in Nederland.”

  Behalve de symboolwaarde heeft het ook een praktische kant. Allochtonen die het niet breed hebben en toch geld opzijleggen voor een huis in hun land van herkomst, zoals vaak gebeurt, hebben geen geld meer over voor bijvoorbeeld een computer of het lidmaatschap van een sportvereniging voor hun kinderen. Dat staat de integratie in de weg.

  Het pleidooi om te stoppen met sparen voor een huis in Marokko of Turkije maakt deel uit van het beroep dat het kabinet doet op de ‘morele plicht’ van allochtonen om werk te maken van hun eigen integratie. “Dat zijn ze aan zichzelf verplicht, aan hun kinderen en aan de samenleving”, zegt Van der Laan.

 3. naf
  18 november 2009 om 12:57 uur.

  Ik maak toch zelf wel uit waar ik een huis wil komen dat heeft toch niks te maken met integratie. Hoeveel nederlanders hebben een vakantiehuis in spanje? Is dat dan een probleem. Nog effe en er wordt in mijn zak gekeken en wordt er besloten voor mij wat ik als buitenlander moet doen!! Jullie zijn gek en goed gestoord in jullie kop. De huizen in Marokko zijn niet van belang voor terugkeer de meeste marokkanen blijven toch hier wonen. Het is een vakantie huis en meer ook niet!! En dan nog ieder is vrij in zijn doen of laten dat heeft niks met integratie te maken maar JALOEZIE!!!!!

 4. naf
  18 november 2009 om 01:05 uur.

  Niemand hoeft voor mij te bepalen waar ik een huis wil kopen!! Daar is ieder vrij in. Ik begrijp dit gezeik niet. Het is geen probleem maar een probleem dat nederland weer met hun neus in de tassen van allochtonen willen ruiken!! Bemoei je godverdomme met je eigen zaken allemaal. Wat gaat jullie aan. En die kutopmerking over dat ze zich moeten focussen op terugkeer is niet meer als bull shit!! En dan nog als mijn ouders terug willen is het ieder zijn/haar keuze!! Jullie nederlanders komen met dingen aan die niet door de beugel gaan en denken dat allochtonen gek zijn of zo. En wat willen jullie hier uberhaupt mee bereiken want marokkanen of turken zullen er heus niks aan doen!!! ga toch een leven zoeken en laat ons gewoon met rust. Wij kopen hier geen huis voor 2 a 3 ton in marokko krijg ik voor 3 ton een hele straat vol huizen niet een klein kut apartement voor 2 ton!! Maak de huizen wat goedkoper en 10 keer groter dan misschien kopen ze het dan wel in nederland!!!!!

 5. rachid
  18 november 2009 om 01:18 uur.

  goede zaak. al is het alleen maar op marcouch weg te stemmen

 6. Henk el Makhloufi
  19 november 2009 om 01:42 uur.

  Naf ,
  In welke “zak” kijken ze dan bij je ?

 7. echte berber strijder
  19 november 2009 om 06:17 uur.

  WEG met marcouch…!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 8. Karim Khadiri
  19 november 2009 om 11:44 uur.

  Ik stem me levenlang al op PvdA, en ik ben zelfs lid van PvdA (jongeren, JS). Maar ik merk dat PvdA echte draaikonten zijn, een onbetrouwbaar partij! Ik stem nu voortaan op D66,Sociaal liberaal!

 9. broeder
  20 november 2009 om 08:25 uur.

  mensen niet stemmen op welke partij dan ook , als jullie echte moslims zijn want dat is SHIRK (zij maken halal wat allah verboden heeft zoals homohuwelijk , enz.)

 10. Jamal
  25 november 2009 om 07:53 uur.

  @ broeder, iqra nog wat meer dan alleen eeuwen oude teksten open je ogen en laat je niet vangen door de achterlijke ortodoxie

 11. azidan
  26 november 2009 om 08:00 uur.

  Om eerlijk te zijn, ik vind die marcouch zeer goed, beter zo iemand dan totaal niemand

  maar ook marcouch is zeer inteligent en welbespraakt en hij heeft een temperende effect op de racisten

Plaats je reactie