MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Offerfeest in België op 27 november

19 november 2009 | in Maatschappij | 3 Reacties

OfferfeestHet Offerfeest (Id ul-Adha, عيد الأضحى) valt dit jaar op vrijdag 27 november. Dat heeft het Executief van de Moslims in België beslist, meldde de VRT. Met het Offerfeest herdenken de moslims dat de profeet Ibrahim (Abraham) bereid was zijn zoon Ismaïl te offeren in opdracht van God. God zond daarop een schaap dat in de plaats van de zoon geofferd mocht worden.

Het Offerfeest en het Suikerfeest zijn de belangrijkste feesten van de moslims. Het Offerfeest valt 70 dagen na het einde van de ramadan. Het is niet alleen een religieus, maar ook een groot sociaal en familiaal gebeuren.

Er zijn 3 reacties

 1. ZVA
  19 november 2009 om 08:55 uur.

  dat is nou …… Belgische actie.
  ik dacht dat offerfeest na(volgnde dag) de (arafat berg stop) wokoef arafat is !!!!

 2. naf
  25 november 2009 om 02:09 uur.

  @ZVA ja dat klopt helemaal 1 dag na de arafah gebeuren is het ied el adha.

 3. naf
  27 november 2009 om 11:47 uur.

  3iedkoem Moubarak allemaal.

  Gr naf

Plaats je reactie