MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Vluchtelingenstatus voor Sahara-activiste

21 november 2009 | in Politiek | 6 Reacties

westelijke-saharaSpanje biedt de Marokkaanse activiste Aminatou Haidar een vluchtelingenstatus aan zodat ze in principe terug kan naar huis. Haidar woont in de hoofdstad van de Westelijke Sahara. Vorige week nam Marokko haar paspoort in en zette haar op het vliegtuig naar de Canarische Eilanden. De mensenrechtenactiviste mocht vervolgens van Spanje niet weg omdat ze niet over een paspoort beschikt. Daartegen ging Haidar in hongerstaking. Zo schijft de Wereldomroep.

Aminatou Haidar staat bekend als de ‘Gandhi van de Westelijke Sahara’. Zij strijdt voor de rechten van de Saharaanse bevolking. De Westelijke Sahara was een Spaanse kolonie tot 1975, toen het gebied onafhankelijk werd. Vervolgens werd het bezet door Marokko.

Er zijn 6 reacties

 1. hamou
  21 november 2009 om 02:52 uur.

  ik ben een bereber van de sahara en ik zeg dat niemand kan van ons de sahara afpaken en berebres zyn de autochtone van nord afrika en wy zyn de laatste die op weer een arabishe sahrawit republiek ztten te wachten.een ilusie……….. vive le maroc

 2. tarik
  22 november 2009 om 11:33 uur.

  spanje hij die hoer bij julie zij komt mooi niet naar marokko terug jou haar maar geef haar werk als een hoer

 3. petr
  23 november 2009 om 12:36 uur.

  Hamou

  dan donder je toch weer lekker op naar je woestijn

 4. peter = de naam
  23 november 2009 om 11:47 uur.

  Slavernij in Marokko

  Maar daar hoor je het Allochtonen.web-log nooit over!! Violetta Ayala en Dan Fallshaw uit Australië bezochten met een filmploeg de door Polisario gerunde vluchtelingenkampen in de West-Sahara met een geheim doel, namelijk het vastleggen van de nog steeds voorkomende slavernijpraktijken van Arabieren. Zwarte Afrikanen worden als slaaf gehouden en zelfs verkocht. Zwarte vrouwen worden in Arabische families gehouden als sexslaaf om voor de vader en zoons kinderen voort te brengen. Keihard bewijs in de film: Stolen die te zien is op het IDFA Documentaire-festival in Amsterdam

  http://keesjemaduraatje.web-log.nl/keesjemaduraatje/2009/11/slavernij-in-ma.html

 5. kano
  23 november 2009 om 05:33 uur.

  zij is een handlangester van algerije en polisario, zij wordt omgekocht om problemen te veroorzaken in de Marokkaanse sahara, dus opdonderen met haar en met de andere landveraders

 6. hamou
  27 november 2009 om 01:24 uur.

  @ptr
  wat ben je ziek zeg >je hebt geen argumenten meer en nou kom je met dit , doc is gefilmed in moritanie mongol het was 3weken geleden wereld news en niemand had het over morocco .je bent ook een slave van je mudermilk de overheid,en je weet niet ens hoe dat is volgens de philosophen het ergste vorm van slavernij.

Plaats je reactie