MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

‘Islamofobie groeit ook in Nederland’

01 december 2009 | in Maatschappij | 9 Reacties

Als in Nederland een referendum gehouden zou worden over minaretten, zou veertig procent voor een verbod op de moskeetorens stemmen. Dit meldt Editie NL op basis van een onderzoek van TNS Nipo, schrijft de website Nieuws.nl. Zondag stemde in Zwitserland een meerderheid voor het verbod op minaretten.

Volgens het onderzoek wil 53 procent van de Nederlanders dat er geen nieuwe minaretten gebouwd worden, 46 procent heeft hier geen problemen mee. De bouw van nieuwe kerktorens ziet 22 procent van de respondenten niet zitten, 77 procent heeft hier geen probleem mee.

Yassin Elforkani van de Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland laat in Editie NL weten niet verrast te zijn door de uitkomsten van het onderzoek. Hij ziet het als een bevestiging van de groeiende islamofobie in Nederland.

Er zijn 9 reacties

 1. amska
  01 december 2009 om 01:46 uur.

  Als in Nederland een referendum gehouden zou worden over minaretten, zou tachtig procent voor een verbod op de moskeetorens stemmen >ik zou zegen hard werken voor een goe toekomst in eigen land want anders over een paar jaaren worden de moslims vergast zoals de joden in worlog

 2. Maroc
  01 december 2009 om 02:19 uur.

  Yassine :”Hij ziet het als een bevestiging van de groeiende islamofobie in Nederland.”

  jij laat mensen denken dat het groeit..

  ik zie elke dag die vooroordelen ontkracht in alle steden waar ik kom

 3. hahahhaha
  01 december 2009 om 12:09 uur.

  IK HOOP DAT DE IN HUN GRAF TIJDENS DE KWELLING OOK NOG OP TEGEN ZULLEN STEMMEN

 4. naf
  01 december 2009 om 12:22 uur.

  Ach als er kerktorens worden gebouwd hoor je er niemand over. Wil men een moskee bouwen schreeuwen ze allemaal. Pure racisten en dieren die tegen de islam zijn meer ook niet!!

 5. Henk el Makhloufi
  01 december 2009 om 06:57 uur.

  Vandaag is de gehele buurt bij mij telefonisch benaderd door het programma “man bijt hond” voor hun zoektocht naar mensen die bezwaar hebben tegen de Mevlana moskee die hier al Jaaaaaare staat en of men er overlast van ondervindt.
  Jammer niemand gevonden.
  Dus degene die in beeld zal komen is waarschijnlijk ingehuurd!!!!
  Ja,want je moet toch meedoen met de “mode”.

 6. karim
  03 december 2009 om 12:54 uur.

  aan a

 7. karim
  03 december 2009 om 01:00 uur.

  als je een eigen woning hebt gewoon verkopen,en geen geld sparen in europese banken ,een investeren in marokko ,vroeg of laat barst de bom toch in europa.

 8. karim
  05 december 2009 om 05:39 uur.

  Vind het jammer dat het zo moet gaan allemaal na die aanslagen in new york zien een hoop mensen moslims als bin ladens, dat vind ik jammer terwijl een hoop moslims hier in nederland voor nederland alles zouden geven.
  en het ergste de politiek blijft hameren op een hele kleine groep die niet goed bezig is en trekken een hele groep in een negatieve beeld mee terwijl een hele grote groep goed bezig is en bijdraagt aan de maatschappij.

 9. Bert de R. uit utrecht
  08 december 2009 om 04:53 uur.

  helemaal mee eens dat de meeste nl marokkanen goed bezig zijn met integratie. het gaat om vooral 4 tot 6% van deze jongeren die over de grenzen gaan.
  ik woon zelf in een wijk van utrecht waar het redelijk goed gaat met de jeugd! er moet gewoon meer controle zijn in sommige wijken. straatcoaches en wijkagenten brengen rust onder de mensen.
  ouders moeten ook meer betrokken worden bij gebeurtenissen.
  positief of negatief, sociale samenwerking moet er zijn.
  dan pas kan men oogsten wat er toch te laat is gezaaid door de overheid!

Plaats je reactie