MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Cursus antidiscriminatie voor NS-winkels

02 december 2009 | in Maatschappij | 4 Reacties

AHServex heeft alle leidinggevenden van de AH to go-supermarkten, New York Pizza, C’est du Pain en andere winkelformules op treinstations naar een anti-discriminatiecursus gestuurd.

Aanleiding is de oproep van een aantal filiaalmanagers van AH to go-winkels eerder dit jaar aan de afdeling personeelszaken van exploitant Servex om geen Marokkanen in dienst te nemen.

Alle 400 winkelmanagers hebben een workshop gekregen en er zijn, Elsevier Retail, intensieve gesprekken gevoerd. Servex spreekt van een incident, en wil er met de cursus voor zorgen dat dit niet nog eens gebeurt.

Maandag boog de commissie gelijke behandeling zich over de vraag of er sprake was van discriminatie. De uitspraak volgt over acht weken.

Er zijn 4 reacties

 1. Andy
  02 december 2009 om 03:00 uur.

  ”Aanleiding is de oproep van een aantal filiaalmanagers van AH to go-winkels eerder dit jaar aan de afdeling personeelszaken van exploitant Servex om geen Marokkanen in dienst te nemen. ”

  ”Maandag boog de commissie gelijke behandeling zich over de vraag of er sprake was van discriminatie.”

  Is de commissie gelijke behandeling blind ofzo…natuurlijk is hier sprake van discriminatie…en ik durf te wedden dat uispraak hierover zal zijn dat er geen sprake is van discriminatie simpe weg omdat wij Nederland te laf zijn om toe tegeven dat we toch niet zo een tolerante land zijn zoals we dat voor doen. 🙁

 2. hahahhaha
  02 december 2009 om 11:30 uur.

  scheinheilig gedoe allemaal

 3. Henk el Makhloufi
  02 december 2009 om 03:20 uur.

  Tussen het volgen van een cursus en de praktijk zit een werld van verschil,een wereld vol van afkeer en discriminatie.
  M.a.w men denkt dat als mensen een cursus hebben gevolgd het inhoudelijke van hun hersenpan ook gelijk genezen is.

 4. naf
  07 december 2009 om 12:50 uur.

  Deze cursus heeft geen zin alsof het helpt je bent een racist of je bent het niet dus wit of zwart en geen geel, bruin of groen.

  Dag

Plaats je reactie