MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Activiste al drie weken in hongerstaking

04 december 2009 | in Marokko | 3 Reacties

Op de luchthaven van het Spaanse eiland Lanzarote is mensenrechtenactiviste Aminatou Haidar fel verzwakt na drie weken hongerstaking. Ze kan nauwelijks staan of spreken, zeggen sympathisanten. Haidar ijvert voor de onafhankelijkheid van de Westelijke Sahara en wordt wel eens de Gandhi van de Sahrawi genoemd. Marokko laat haar niet terugkeren naar huis.

Op 14 november stuurde de Marokkaanse overheid haar terug nadat ze in El Aaiún geland was, de hoofdstad van de Westelijke Sahara. Ze was via het Spaanse eiland Lanzarote teruggekeerd uit de Verenigde Staten, waar ze een mensenrechtenprijs in ontvangst had genomen.

De 42-jarige Haider Haidar is voorzitter van het Collectief van Sahrawi-mensenrechtenverdedigers (Codesa). Ze is een van de belangrijkste voorvechters van het recht op zelfbeschikking voor de Sahrawi, de bewoners van de Westelijke Sahara. Ze werd vroeger al vastgehouden en gefolterd in Marokkaanse gevangenissen.

Toen ze op 14 november Marokko wilde binnenkomen, had ze op haar formulier haar nationaliteit niet ingevuld en als woonplaats “Westelijke Sahara” en niet “Marokko” opgegeven. Ze zegt dat ze dit al vaker had gedaan zonder dat dit problemen had opgeleverd. Nu hielden de autoriteiten haar twaalf uur vast, namen ze haar papieren in beslag en stuurden ze haar terug naar Lanzarote

Het gehele artikel is hier verder te lezen.

Er zijn 3 reacties

 1. naf
  04 december 2009 om 10:29 uur.

  val dood denk je nou echt dat marokko daar me zit als je in hongerstaking gaat hahahahaha.. Jij kent marokko niet. Marokko zegt het is je eigen keuze wat je met je leven doet het doet marokko ook werkelijk niks dus ga eten of val dood!!

 2. tarik
  04 december 2009 om 02:57 uur.

  idd naf marokko denk nu dit: hahahaha hopenlijk gaat ze dood door die honger staking

  maar even nog iets ik hoorde dar marokko er niks van gelooft volgens marokko eet ze s’nachts en doet dan al of ze niet eet maar s’nachts propt ze zich helemaal vol maar ik vind dat ze dood moet sorry dat ik het zeg maar ze moet echt dood voor er problemen gaan komen

 3. Azidan
  14 december 2009 om 01:15 uur.

  Marokko moet eindelijk eens de realtiteit aanvaarden en de Arabiseringspolitiek zal stranden, Marokko is een berbers land

  Hetgeen Marokko doet is haar Berbermeerderheid arabiseren maar de Berbers zijn wakker aan het worden, Marokko is een multicultureel land, met verschillende volkeren en stammen en regio’s zoals Spanje is de enigste uitweg van Marokko “het federalisme” met de Sahara, Rif, Sous, Atlas, Gharb, Jbala zoals de Verenigde Staten van Amerika

Plaats je reactie