MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Dubai als voorbeeld voor Amsterdam

15 december 2009 | in Economie | 1 Reactie

DubaiDe recente ervaringen in Dubai kunnen als goed voorbeeld gelden voor Amsterdam als die stad een internationaal financieel centrum wil worden. Volgens voormalig bestuurslid Paul Koster van de financiële toezichthouder AFM kan de stad zich ontwikkelen als een belangrijke partij als het gaat om islamitische financieringsvormen, schrijft MDWeekly.

`In Dubai is in een jaar of vijf een belangrijk financieel centrum van de grond gekomen met wereldwijde ambities voor de toekomst. In die korte tijd wisten we alle grote spelers aan te trekken en nu zijn er 14.000 mensen werkzaam in het Dubai International Financial Centre. Holland Financial Centre kan uit deze ervaringen leren hoe je vanuit het niets veel tot stand kan brengen. Amsterdam moet hier gewoon maar eens langs komen`, aldus Koster volgens de website. In de markt voor islamitisch bankieren, waarbij geen rente in rekening mag worden gebracht, zou wereldwijd al 100 miljard dollar omgaan.

Hoewel andere partijen het islamitische bankieren de laatste tijd juist in twijfel trekken, kijkt Koster liever naar de lange termijn. Hij wijst daarbij met name op de geleidelijke verschuiving van de economische macht naar Azië en de grote olieinkomsten van de Arabische wereld.

Er is 1 reactie

  1. peter = de naam
    16 december 2009 om 02:49 uur.

    Haha mooi voorbeeld. Een bijna failliet Dubai. En daar moet Amsterdam een voorbeeld aan nemen. Laat Amsterdam eerst eens pogen om de noord zuid lijn aan te gaan leggen. En hopen dat ze daar niet failliet aan gaan.

    Als voorzitter van de AFM kan dhr Koster beter eerst eens zorgen dat hij doet waar zijn organisatie voor staat. Toezicht houden op de financieele wereld. Dat hebben ze nou niet echt goed gedaan de afgelopen jaren. Laat Koster daar aan werken.

Plaats je reactie