MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

“Topman SMO lid Moslimbroederschap”

21 december 2009 | in Maatschappij | Reageer

Yahia Bouyafa, een invloedrijke Marokkaans-Nederlandse bestuurder die betrokken is bij de nieuwe moslimomroep SMO, behoort tot het netwerk van het fundamentalistische Moslimbroederschap. Dit blijkt uit openbare bronnen op internet, schrijft de Volkskrant.

SMO is een van de drie gegadigden voor ‘islamitische zendtijd’, waarover het Commissariaat voor de Media nog deze maand beslist. Bouyafa (47) is een van de initiatiefnemers van de Stichting Moslimomroep (SMO). Die bestaat uit 26 moslim(koepel)organisaties, waaronder de koepel Federatie Islamitische Organisaties Nederland (FION). Daarvan is Bouyafa sinds juni 2005 de voorzitter.

Bouyafa ontkent steeds dat hij banden heeft met het Moslimbroederschap. Uit openbare bronnen zou echter blijken dat FION onweerlegbaar deel uitmaakt van de Federation of Islamic Organisations in Europe (FIOE). Op de site van deze federatie staat Bouyafa met zijn mobiele telefoonnummers vermeld als aanspreekpunt in Nederland.

Voorts meldt de officiële Arabische website van het in Egypte opgerichte Moslimbroederschap (www.ikhwan.net) dat de FIOE ‘de Europese vleugel van het Internationale Moslimbroederschap’ is. Zo schrijft het dagblad.

Plaats je reactie