MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zaken



UITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Deense moslims geschrokken van aanslag

03 januari 2010 | in Maatschappij | Reageer

De Deense cartoonist Kurt WestergaardDe Deense Moslim Unie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag met afschuw geregeerd op de moordpoging op de Deense cartoonist Kurt Westergaard. „Wij nemen met klem afstand van deze aanval en van elke vorm van extremisme dat leidt tot zulke daden”, aldus een verklaring van de unie, waar de krant Jyllands Posten over schrijft.

Een 28–jarige Somaliër probeerde vrijdagavond het huis van Westergaard binnen te dringen. Hij heeft banden met de Somalische terreurgroep Al-Shabaab. Hij zou gehandeld hebben uit wraak om de spotprent die Westergaard enige jaren geleden maakte van de profeet Mohammed.

Bij de Deense Moslim Unie zijn meer dan dertig islamitische verenigingen en organisaties aangesloten. Zo schrijft het Reformatorisch Dagblad.

Plaats je reactie