MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Hoogste gebouw ter wereld geopend

05 januari 2010 | in Economie | 5 Reacties

Burj Dubai is het hoogste gebouw ter wereldIn Dubai is vandaag het hoogste gebouw ter wereld officieel geopend door sjeik Mohammed bin Rashid al-Maktoum. Tijdens de boouw stond de toren bekend als Burj Dubai, maar bij de opening werd de toren hernoemd naar de emir van buurstaat Verenigde Arabische Emiraten: sjeik Khalifa bin Zayed al Nahayan.

Dubai heeft een schuld van meer dan 50 miljard euro. Een grote crisis kon alleen worden voorkomen dankzij een kapitaalinjectie van Abu Dhabi.

Tijdens de opening werd ook de officiële hoogte van de Burj Khalifa bekend: 828 meter. Het gebouw laat in een klap reuzen als de Taipei 101 (509 meter) en de TV-toren in Kanton (610 meter) met honderden meters achter zich. Het gebouw is zo’n acht keer hoger dan de Dom in Utrecht.

Het gebouw is ontworpen door het beroemde architectenbureau Skidmore, Owens en Meril (SOM) dat gespecialiseerd is in wolkenkrabbers. Zij ontwierpen onder andere de Sears Tower in Chicago en de Russia Tower in Moskou.

Het ontwerp van de toren is gebaseerd op een lokale woestijnbloem en patronen uit de islamitische architectuur. Het heeft een centrale kern met drie ribben die naar boven toe steeds smaller worden.

Aan de wolkenkrabber is meer dan vijf jaar gewerkt en de kosten zijn opgelopen tot ruim drie miljard euro

Meer is hier verder te lezen.

Er zijn 5 reacties

 1. silas
  05 januari 2010 om 04:28 uur.

  Inplaats dat ze geld investeren om hun arme arabische broeders te helpen(zoals de palestijnen in Gaza) stoppen ze in inzinnige projecten.
  Dit is het probleem van alle Arabische dictators.

 2. yassin
  06 januari 2010 om 09:29 uur.

  hoger zullen ze niet komen in deen inplaats muslims broeders helpen en de arme broeders in darfur in africa komen ze met bullshit gebouwen voor de rijke witte man in pak

 3. dre
  07 januari 2010 om 07:19 uur.

  De arme broeders in darfur,guttegut.
  Je bedoelt die arme sloebers die al 400.000 andersdenkenden over de kling hebben gejaagd.
  Geloof niet dat israel zoveel palestijnen over de kling heeft gejaagd.
  Zieligdoenerij over witte mannen in pak maar wel profiteren hier van de welvaart van het verfoeide westen.

 4. titwani
  08 januari 2010 om 04:08 uur.

  Wie had het over economische crisis in Dubai?

  Wie hd het over financiele problemen vn de staat Dubai?

  Wie had het over armoede in de Arabsichel landen?

  lekker Dubai, ga zo door, de gevolgen gaan jullie op rekening krijgen?

 5. kano
  08 januari 2010 om 10:19 uur.

  dre val dood zionist

Plaats je reactie