MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Oplevering van kleine moskee Edam in juni

12 januari 2010 | in Maatschappij | 1 Reactie

MoskeeDe ‘kleine moskee’ in Edam wordt hoogstwaarschijnlijk in juni opgeleverd. Die verwachting sprak Mohammed Elouardiji uit bij het slaan van de eerste paal afgelopen weekend in Edam. Bij de officiële handeling waren veel moslims uit de Marokkaanse gemeenschap van Edam-Volendam aanwezig, ook burgemeester Willem van Beek was van de partij.

Volgens Elouardiji behoort de bescheiden gebedsruimte in het kaasstadje tot ‘een van de kleinste moskeeën’ van Nederland. Het benodigde geld is volledig door de eigen moslimgemeenschap bijeen gebracht, schrijft het NoordHollands Dagblad.

De Marokkaanse gemeenschap in Edam-Volendam telt zo’n vierhonderd leden en dateert van de tijd dat er nog grootschalige industrie was gevestigd op de Baandervesting.

Er is 1 reactie

  1. titwani
    21 januari 2010 om 02:38 uur.

    Mooi om een moskee te zien in Edam..

Plaats je reactie