MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

CIDI directeur moeten getuigen in AEL-zaak

02 februari 2010 | in Maatschappij | 1 Reactie

De rechtbank in Utrecht heeft maandag bepaald dat Ronny Naftaniel, directeur van het CIDI, moet getuigen in de zogenoemde cartoonzaak. Andere verzoeken van de advocaat van Arabisch Europese Liga (AEL) wees de rechtbank af.

Naftaniel deed aangifte tegen de AEL toen de organisatie op haar site een cartoon plaatste waarin twee mannen een grap maken over de holocaust. Het Openbaar Ministerie seponeerde de zaak toen de AEL de spotprent verwijderde. Omdat de AEL de cartoon terugplaatste op haar site kwam het toch tot een strafzaak.

De AEL ontkent volgens haar vertegenwoordiger de holocaust niet. Hij voegde er vorige week aan toe dat Nederland last heeft van een dubbele moraal, schrijft dagblad DePers. Om dat aan te tonen, wilde hij onder meer hoofdredacteur Pieter Broertjes van de Volkskrant als getuige laten opdraven. Dat verzoek wees de rechtbank af. Wel mag Ronny Naftaniel komen vertellen waarom hij zich beledigd voelt door de omstreden spotprent.

Het is nog niet duidelijk wanneer de zaak wordt voortgezet.

Er is 1 reactie

  1. FOUAD
    02 februari 2010 om 02:51 uur.

    Cartoon over de Profeet mag wel en valt onder vrijheids van mening…maar cartoon over holocaust niet???

    deze land is zwaar naar de klote!!

Plaats je reactie