MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Organisaties voegen zich als benadeelde partij in zaak Wilders

02 februari 2010 | in Maatschappij | Reageer

Woensdag 3 februari is de tweede zittingsdag in het proces tegen PVV-leider Wilders. Het Landelijk beraad Marokkanen en de stichting Nederland Bekent Kleur hebben zich in de zaak gevoegd als benadeelde partij. Naar verwachting zullen meer organisaties en individuen zich daar bij aansluiten.

Zij zullen met hun advocaten tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak toelichten wat de schadelijke gevolgen van de uitspraken van Wilders zijn voor minderheden in ons land. Wilders moet voor de rechter komen wegens het aanzetten tot haat en discriminatie van moslims, niet-westerse allochtonen en Marokkanen op basis van geloof en etniciteit.

Tweehonderd veroordelingen per jaar.
Per jaar zijn er landelijk tweehonderd zaken waarbij mensen terecht staan voor het overtreden van artikel 137, waar Wilders nu ook voor terecht staat. In bijna 90% van de gevallen volgt veroordeling. De beide organisaties die benadeelde partij in het proces zijn verwachten dat Wilders gelet op de overvloed aan bewijs ook veroordeeld zal worden. De organisaties vinden het niet correct dat het OM al voor aanvang van de zaak tegen Wilders bekend maakte mogelijk vrijspraak te gaan vragen.

De stichting Nederland Bekent Kleur, die sinds 1992 actief is tegen racisme, heeft vanaf 2007 aangifte gedaan tegen discriminerende uitspraken van Wilders. Met het oog op de rechtszaak heeft de antiracismeorganisatie honderd haat-citaten van Wilders verzameld op http://www.watwilwilders.nl

Plaats je reactie