MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokko’s droom: grootste zonne-energie producent worden

08 februari 2010 | in Economie | 4 Reacties

Marokko heeft aangekondigd de grootste producent van zonne-energie ter wereld te willen worden. Het Noord-Afrikaanse land heeft de ambities samengebald in een enkel project, waarin het 10.000 hectare land gaat gebruiken om met zonnepanelen elektriciteit op te wekken. Op vijf lokaties zal concentrated solar-thermal power (CSP) technologie worden gebruikt, waarbij zonlicht van een grote oppervlakte door middel van lenzen naar een kleine oppervlakte wordt geleid om zo energie op te wekken. Zo meldt de website Energieportal.nl.

De energieopbrengst moet rond 2020 in 38% van de Marrokkaanse energiebehoefte gaan voorzien. Dit staat gelijk aan ongeveer 2.000 megawatt (MW). De overheid heeft 9 miljard dollar beschikbaar gesteld voor het project en hoopt dat de import van olie met 12 procenty naar beneden kan door de investeringen; een besparing van 500 tot 700 miljoen dollar per jaar. Marokko is het enige Noord-Afrikaanse land dat geen eigen olie produceert.

Marokko heeft al een aantal duurzame projecten. Een windmolenpark in ten noorden van Tangiers produceert 140 MW en een andere in de buurt van Tarfaya in het zuid-westen van het land zal in 2011 ongeveer 300 MW kunnen leveren.

Er zijn 4 reacties

 1. gewoon
  08 februari 2010 om 12:26 uur.

  Ik hoop dat de bevolking ook hiervan voordeel uithaalt, maar vrees het ergste. Meneertje Rashid ziet weer brood in voor zijn eigenhandel kijkt naar de supermarkten en grote industrieën daar.Allemaal in handen van het koningshuis

  Maar ben optimistisch!

 2. abdel
  08 februari 2010 om 07:26 uur.

  Inshallah zal het lukken, de geimporteerde olie is veel te duur.

 3. kano
  09 februari 2010 om 08:45 uur.

  @GEWOON, niemand houdt je tegen als je daar in Marokko ook wilt investeren ook met suppermarktketens is het wel mogelijk, geen een van die rijke gasten daar in Marokko heeft getracht om dit te doen daarom heeft het koningshuis het inisatief genomen en ze zijn begonnen met Al Marjan supermarkt, dus veel succes met hun zaken

 4. TITWANI
  09 februari 2010 om 11:35 uur.

  We gaan het zien, grootstse producent vfan Zonne-energie TER WERLED, is niet niks,,,

  Ik hoop dat het echt lukt en zoals Gewoon tercht opmerkt dat de bevolking hiervna niks terugziet

Plaats je reactie