MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokko gaat eisen Van der Laan onderzoeken

13 februari 2010 | in Politiek | 4 Reacties

OujdaVrijheid van naamkeuze en wederkerigheid bij valutaverkeer. Dat heeft minister Eberhard van der Laan (Integratie, PvdA) deze week in Marokko bepleit bij Marokkaanse collega’s. De minister bracht een vijfdaags bezoek aan het land, waarbij de aandacht uitging naar de integratie van Marokkanen in Nederland.

Bij minister Ameur, verantwoordelijk voor Marokkanen in het buitenland, kaartte Van der Laan, volgens het NRC Handelsblad, de omstreden lijst aan van toegestane namen voor Marokkaanse Nederlanders die hun kind inschrijven op het Marokkaanse consulaat. Officieel bestaat zo’n lijst niet, aldus Ameur, maar er bestaat wel een informele lijst. Niet inschrijven van een kind kan gevolgen hebben voor onder meer het erfrecht.

Van der Laan eiste volkomen wederkerigheid voor het geldverkeer tussen Nederland en Marokko. Die geldstroom is van levensbelang voor Marokko: volgens de Wereldbank stuurden Marokkanen in het buitenland in 2008 zo’n 6,7 miljard euro naar het vaderland op. Dat geld opnieuw uit Marokko krijgen is bijzonder moeilijk: vanaf 915 euro is toestemming vereist.

Marokko heeft beloofd beide thema’s te onderzoeken, zo schijft het NRC.

Er zijn 4 reacties

 1. tarik
  13 februari 2010 om 12:56 uur.

  nee nkis oprotten van der laan i ken jou ons geld pakken en dan zeggen marokkanen uit regels zijn regels en wtf doet nederland voor ons aparte regels en voor andere landen niet nee niks er van en marokko zeg toch een harde NEE dus weg jij ven der laan menssen dief geld dief een beetje misbruik maken van ons go toch weg man

 2. Sektiou Chamakhboy22
  14 februari 2010 om 05:01 uur.

  marokko gaat eisen onderzoekn, dit zegt genoeg, dit gaat dus nooit opgelost worden, Vorige keren zouden ze het gaan ‘onderzoeken’. Dit onderzoek neemt zeker veel tijd in beslag 🙂

  De minister van Buitenladse Zaken heeft hem niet eens ontmoet, had het ‘te druk’..Zegt genoeg

 3. GinoPablo
  15 februari 2010 om 01:15 uur.

  Het is mij al jaren een doorn in het oog dat ik wel vanuit Marokko bij mijn NL-geld kan.
  Maar andersom niet vanuit NL bij mijn dirhams mag.
  Alleen als je ingeschreven staat als ondernemer voor import krijg je ontheffing.
  Daarom stort ik geen geld op mijn marokkaanse rekening in plaats daarvan pin ik gewoon van mijn ABN.

  Ik hoop dat deze goede voorstellen van Van der Laan doorgang vinden.
  Ik vind wel dat daar tegenover moet staan dat de bankmarkt plaats moet bieden aan marokkaanse banken, dat scheelt weer een ritje naar Belgie voor bankzaken.

  Globalisering is (helaas) niet tegen te houden.

 4. Naf
  18 februari 2010 om 03:47 uur.

  @ GINOPALBO

  MAAK JE NIET DRUK MET INGANG VAN 2011 GAAT HET WEL GEBEUREN DAT JE KAN PINNEN VANUIT NEDERLAND IN BELGIE IS HET AL WEL MOGELIJK ALLEEN IN NEDERLAND NOG NIET. DUS JE DIRHAMS KAN JE IN EUROS PINNEN…

  GR NAF

Plaats je reactie