MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Yes-R krijgt hoofdrol in ‘Turkenfilm’

17 februari 2010 | in Film | 3 Reacties

Na het succes van ‘Marokkanenfilms’ als Shouf Shouf Habibi en Het Schnitzelparadijs vond regisseur Paul Ruven het tijd voor een echte ‘Turkenfilm’. Met de grootste Turkse cast in een Nederlandse productie ooit, geloofwaardige straattaal en het schuren tegen bekende taboes, denkt Ruven met zijn Gangsterboys een waardige tegenhanger van de ‘Marokkanenfilms’ van zijn collega-regisseurs af te leveren.

Ruven omschrijft zijn film als een Nederlandse gangsterkomedie. Twee Turks-Nederlandse rappers hopen op een carrière in de muziek, maar lonken ook naar de ruige Turkse onderwereld. De humor zit veelal in de bekende clichés en taboes die de regisseur aanstipt. ‘Ik wilde graag een beetje tegen de taboes aanschuren die onder allochtonen leven. Zo gaan de Turkse hoofdrolspelers naar een varkensboerderij en moeten ze zich verkleden als vrouwen. De acteurs zijn hun eigen grenzen overgegaan.’

Het doel van de regisseur was een geloofwaardige film te maken. ‘Dat is vaak de kritiek op films als Het Schnitzelparadijs, dat de acteurs spélen dat ze van de straat komen. In mijn film praten de acteurs echt zoals hun types dat op straat doen. Op de set kon ik de acteurs soms niet eens volgen.’ Het geheim zit hem volgens Ruven in de grotendeels Turkse cast. ‘Turken kunnen trots zijn op deze film.’

Grote uitzondering op die regel is Yes-R

Het gehele artikel is hier verder te lezen.

Er zijn 3 reacties

 1. siar
  02 februari 2011 om 08:06 uur.

  Hey Yes-r je kan echt goed rappen man. je word steeds beter en beter hoe kan dat. en hoe kan je zo goed rappen. man heb je ook een chickie ik denk wel je bent zo Stoer. en bij Gangsterboys speel je echt goed met die foking turk jij bent veel beter dan turk man hij is homo en hij zegt dat jij bolle neus heb. hij heeft dikke kont en hij is een homo man. Yes-r Later he Boy Rustig aan met rappen je word steeds maar beter en beter en ik ben 9 jaaar sorry he maar vind je kinderen lief van 9 jaar?

 2. Duco
  02 februari 2011 om 08:08 uur.

  Je bent zo arm als ik een lucifers in je huis aan steek roepen de kakkerlakken.Hoera we hebben een verwarming. ik heb niet tegen Yes-r maar wel tegen Turk.

 3. turk
  26 mei 2011 om 08:34 uur.

  Olum hou allebei je grote bek la dit is een turkem film duco als ik jouw zie dan ga ik je klaren la met je grote bek siar je bent gay lan alleen jij met homo ga in spiegel kijke danzie je wel wie homo is

Plaats je reactie