MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokko stopt reddingswerk

22 februari 2010 | in Maatschappij | Reageer

Reddingswerkers in het Marokkaanse Meknès zijn zaterdag gestopt met het zoeken naar slacht­offers nadat een dag eerder een vier eeuwen oude minaret was ingestort. Volgens de autoriteiten liggen er geen mensen meer onder het puin.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken liet weten dat er 41 doden zijn geborgen. Ongeveer 75 mensen raakten gewond door de ramp. Vertegenwoordigers van lokale autoriteiten, nabestaanden en vrienden van de slachtoffers stonden zaterdagochtend stil bij de ramp in de buurt van de ingestorte minaret.

Omwonenden klaagden dat de reddingswerkers „zeer langzaam en inefficiënt” te werk gingen. Zo schrijft het Reformatorisch Dagblad.

Plaats je reactie