MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Moslima skiet als eerste op Winterspelen

25 februari 2010 | in Sport | Reageer

Marjan Kalhor uit IranVoor het eerst doet een skiester met hoofddoek mee aan de Olympische Winterspelen: Marjan Kalhor uit Iran. Kalhor is afkomstig uit een gebied in Iran (Dinzin) waar sneeuw ligt en veel geskied wordt. Na het zien van de Olympische Winterspelen in Turijn op tv in 2006 nam zich voor om als eerste moslima uit Iran mee te doen aan de Olympische Winterspelen. Kalhor skiet al vanaf haar 4de jaar. Gisteren deed de 21-jarige als eerste Iraanse mee aan de grote slalom in Vancouver. Zo meldt Wereldjournalisten.nl.

In Iran is het als vrouw amper toegestaan om mee te doen aan internationale sportevenementen. Moslima’s die zwemmen of aan gymnastiek doen, switchen dan ook over naar sporten als roeien of taekwondo; sporten waarbij ze beter aan de islamitische kledingvoorschriften kunnen voldoen.

Eerder deed Iran al wel met mannelijke skiërs mee aan Olympische Winterspelen, maar tot nu toe zonder succes. Dit jaar skiën wederom 2 Iraanse sporters mee: de broers Pourya en Hossein Saveh-Shemshaki. Kalhor zal overigens evenmin met een medaille terugkomen, maar wel met het wapenfeit dat ze de eerste moslima is, die met een hoofddoek onder haar skihelm, van een Olympische skipiste afdaalde.

Plaats je reactie