MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

‘Marokko moet mensenrechten verbeteren’

08 maart 2010 | in Marokko | Reageer

MarokkoMarokko moet meer doen om de mensenrechten te verbeteren en de vrijheden voor alle burgers te respecteren. EU-president Herman Van Rompuy heeft dat zondag gezegd tijdens een top tussen de EU en Marokko in het Spaanse Granada. ,,Ik heb onderstreept dat de EU wil dat Marokko erin slaagt het land te moderniseren”, aldus de Belg in een persverklaring volgens het Algemeen Dagblad.

Hij drong aan op een ‘rechtvaardige, duurzame en wederzijds aanvaardbare politieke oplossing’ voor de Westelijke Sahara. Van Rompuy onderstreepte ook dat Marokko door zijn ligging en de vele gezamenlijke belangen een belangrijke partner van de EU is.

De Marokkaanse premier Abbas el Fassi wees erop dat Marokko de regio verregaande autonomie heeft aangeboden. De premier stelde ook de Algerijnse houding aan de kaak en vroeg Europa niet met twee maten te meten.

Plaats je reactie