MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

VS uit kritiek op discriminatie moslims

12 maart 2010 | in Marokko | 5 Reacties

In hun jongste jaarlijkse rapportage over de naleving van de mensenrechten in de wereld, maken de Verenigde Staten zich steeds meer zorgen over de behandeling van moslims in Europa. Washington spreekt onder meer over veel gevallen van discriminatie in Nederland, meldt De Telegraaf.

De Amerikaanse regering wijst in dit kader ook op het nieuwbouwverbod voor minaretten in Zwitserland en het hoofddoekjesverbod in Duitsland. Washington spreekt over discriminatie van moslims.

Er zijn 5 reacties

 1. politiek
  12 maart 2010 om 09:18 uur.

  Dit is gewoon politiek van de VS 😛

 2. Karim
  12 maart 2010 om 11:34 uur.

  hoofddoekjesverbod in Duitsland. = hoofddoekjesverbod in Frankrijk.

 3. Henk el Makhloufi
  13 maart 2010 om 11:34 uur.

  Gelukkig hebben de VS voldoende waarborgen voor de ongelijke behandeling van Moslims in hun land.
  En dan is het makkelijk wijzen naar een ander.

  “Wie zonder zonde is ,werpe de eerste steen ‘sprak de profeet Jezus

 4. TITWANI
  13 maart 2010 om 01:11 uur.

  In hun jongste jaarlijkse rapportage over de naleving van de mensenrechten in de wereld, maken de Verenigde Staten zich steeds meer zorgen over de behandeling van moslims in Europa.

  Zegt een land die de menserchten op schitterende manierren naleeft: Guantanamo, Abu Ghraib, verkrachtingen in Irak, bombarderen van onschuldige huizen van Afghanistan, zouden zulke schendingen nou ook worden genoemd in dat rapport?

  Ik zal maar hun geschiedenis met slavernij en rassenscheiding maar voor het gemak vergeten, Hypocrisie. Lihoud. Ahl Nifaaq. Huthalat al-bahcher.. Qad 7ana yaqtogom ya ahl al-fisq.

 5. Hicham
  15 maart 2010 om 01:30 uur.

  In Europa én Nederland wordt weldegelijk gediscrimineerd.
  Alleen omdat Amerika dit bevestigd wordt hieraan getwijfeld? Ja, ook daar
  worden mensen niet altijd gelijk behandeld.
  Ik moet vertellen dat overal waar mensen zijn wordt gediscrimineerd.
  Het is nu eenmaal een menselijke eigenschap. Er wordt niet voor niks gezegd: “Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.”

  Een Marokkaanse rock groep (Hoba hoba Spirit) heeft dit mooi verwoord in een van hun teksten.
  Daarin klagen Marokkanen in Spanje dat ze worden gediscrimineerd (wat ook soms zo is,) terwijl ze in Marokko ook (de Nigerianen) discrimineren.

  Het enige wat ik wil zeggen is dat als iets WAAR is, dit nog steeds zo is als dit door een “onbetrouwbare” bron wordt gezegd. Kijk maar op site van Amnesty International. Ik denk wel dat je deze betrouwbaar mag noemen…

  Daarbij wil ik nog de definitie van discriminatie duidelijk maken. Discriminatie
  is niet alleen dat je iemand uit de grond van je hart haat. Dat je mensen kunt af-
  slachten. Als jouw baan wordt ingepikt door iemand anders, (juist in crisistijd!)
  kan/is al een reden (zijn) om te gaan discrimineren. (We moeten niet vergeten dat crisistijd de aanleiding was voor Wereldoorlog II.)

Plaats je reactie