MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Ranglijst van Marokkaanse criminelen

14 maart 2010 | in Maatschappij | 8 Reacties

politieHet Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) heeft een ranglijst opgesteld waar de problemen met criminele Marokkaanse Nederlanders het grootst zijn. Hiermee wordt bepaald hoeveel geld gemeenten krijgen om overlast aan te pakken. De lijst is gebaseerd op cijfers uit 2007 en is begin 2009 opgesteld, maar nu pas openbaar gemaakt. Dat meldt de NOS.

Amsterdam heeft de meeste Marokkaanse verdachten: 2497 op een totaal van 14.844 aangehouden criminelen. Dat is zo’n vijftien procent van alle verdachten in de stad. Gouda bezet de tweede plaats en Utrecht de derde. Culemborg komt als veertiende gemeente voor op de lijst.

Als ook de recidive, waarbij criminelen vaker in de fout gaan, wordt meegerekend, heeft Gouda relatief het grootste probleem met Marokkanen. De 332 geregistreerde Marokkanen pleegden in 2007 gemiddeld 1,4 delicten per jaar. Op deze lijst is Utrecht tweede; Den Haag staat op drie. Culemborg staat hier op de negende plaats.

Op basis van de cijfers van het KLPD is ook op te maken hoeveel procent van alle criminelen in een bepaalde gemeente van Marokkaanse afkomst is. Wederom spant Gouda de kroon met 31 procent: bijna één op elke drie arrestanten is Marokkaans. Utrecht is tweede met 23,7 procent en Culemborg derde met 22,6 procent.

Er zijn 8 reacties

 1. dre
  17 maart 2010 om 11:02 uur.

  Henk,waarom hoor ik je nooit bij deze items.

 2. Henk el Makloufhi
  18 maart 2010 om 11:56 uur.

  Hé Dre, ik dacht dat je het land al ontvlucht was !!!
  Mar goed eeven een reactie dan speciaal voor jou als laatse dropeling in Gouda.
  Er is gesteld dat 33 % van de criminaliteit in jou dorp toe te schrijven is aan mensen met een Marokkaanse achtergrond.
  Dat is volgens jou natuurlijk jou voldoende om het leger van in te zetten en het vuur te openen op alles wat kan lopen in die catagorie.
  Maar wat doeje met die overblijvende 67 % andere criminelen die dus geen Marokkaanse banden hebben en waarvan de meeste gewoon AUTOCHTOON zijn?
  Heb jij daar een oplossing voor ?
  Want je bent erg bedreven in het wat roepen en daarna te zwijgen,maar wat doe we daarmee?
  De straat commando’s van Wilders partij kan je niet gebruiken want die gaan jagen op Marokkanen en de Islamisering bestrijden.
  Dus graag even een oplossing van jou!!!!!

 3. Henk el Makloufhi
  18 maart 2010 om 12:10 uur.

  Speciaal voor Dre

  Een 21-jarige jongen uit Veenendaal fietste in de nacht van zaterdag op zondag rond 3.00 uur van zijn werk naar huis, toen hij werd belaagd door vier overvallers. Het slachtoffer werd met vermoedelijk pepperspray in zijn ogen gespoten, geschopt en geslagen met een stok en naar de spoorrails gesleept. Bovendien trokken de overvallers al zijn kleren uit en namen die mee.

  Zelfs onderbroek weg

  ,,Ze hebben zelfs zijn onderbroek meegenomen,’’, vertelt de vader van het slachtoffer, dat anoniem wil blijven. Twee van de jongens gingen ondertussen met zijn pinpas naar een pinautomaat. De jongen gaf uiteindelijk zijn pincode, waarna de daders ervan door gingen met onder meer zijn rijbewijs, telefoon en identiteitsbewijs. Zijn rekening werd direct volledig geplunderd.

  ,,Ze zeiden tegen hem dat hij de politie moest vertellen dat ze Marokkanen uit Utrecht waren.’’

  De jongen is enorm toegetakeld, aldus zijn vader. ,,Hij heeft behoorlijk veel pijn en zware kneuzingen. Z’n ene oog is helemaal dicht geschopt.’’

 4. ravinder
  18 maart 2010 om 09:57 uur.

  mooi dat dit hier neer is gezet, want er werd net door iemand doodleuk beweerd dat deze statistieken er niet zijn.

 5. ravinder
  21 maart 2010 om 10:03 uur.

  het probleem zit en in de typische wijze waarop marokkaanse jongens/mannen voor overlast zorgen. dit is doorgaans dagelijks op vervelende wijze met opmerkingen en intimidatie. verder valt toch enorm op hoe de ondanks de absolute aantallen procentueel zo enorm eruit springen in de statistieken, ze voeren systematisch de boventoon. begrijpend lezen schijnt trouwens een probleem te zijn, het is bepaald niet zo dat de rest autochtoon is.

 6. moena
  25 juni 2010 om 07:15 uur.

  ravinder dan weet je nu dat 67% niet van marokaanse komaf is, dus uit die 67% (meerderheid) kan ook jouw soort tussen zitten etc.

 7. Henk el Makhloufi
  26 juni 2010 om 10:42 uur.

  He , kijk “onze” koelie is weer uit zijn kooi ontsnapt !!!!

 8. moena
  28 juni 2010 om 12:28 uur.

  weet je, waarom denken koelies dat ze Nederlanders zijn, terwijl nederlanders hun ook gewoon hier als broodzoekers vinden, hoe ziellig kan je zijn als je denkt dat je wat bent terwijl een ander je ook gewoon als ieder ander allochtoon ziet, ravinder zeiden je ouders tegen je dat je blank bent ofzo, of zei je hollandse vriendin van als men niet naar je kijkt dat je kon zweeren dat je hollands bent als je praat, puur hollands klinkt totaal geen accent, dat zei tenminte een hollandse collega over haar hindoestaanse man want hij heeft afstand gedaan van alles wat met hindoes te maken heeft.hoe ziellig kan metn zijn dat men zoveel voor over heeft om bij te horen, ziellig ravinder mensen als jij.

Plaats je reactie