MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Moslim-geleerden nemen afstand van fatwa

02 april 2010 | in Geloof | 3 Reacties

Prominente islamitische geleerden hebben uitgesproken dat een beroemde middeleeuwse fatwa waarin de heilige oorlog wordt gepropageerd, in de moderne wereld niet meer kan worden gebruikt om het doden van tegenstanders te rechtvaardigen.

Volgens de geleerden, die bijeenkwamen op een internationale conferentie in Turkije, sluit het 14de eeuwse religieuze decreet van de geleerde Ibn Taymiyya militant geweld uit. Ook oordeelden ze dat de middeleeuwse, islamitische verdeling van de wereld in een ‘huis van de islam’ en het ‘huis van de ongelovigen’ niet langer geldig is.

‘Iedereen die steunt zoekt in deze fatwa om moslims of niet-moslims te doden, is fout in zijn interpretatie’, aldus de geleerden in een verklaring over de door Taymiyya opgestelde fatwa.

Al Qaida leider Osama bin Laden heeft Taymiyya’s tekst vaak aangehaald om de wereldwijde heilige strijd tegen de VS te rechtvaardigen.

‘Het is niet aan individuele moslims of een islamitische organisatie om, in hun eentje, de oorlog te verklaren of deel te nemen aan een heilige oorlog’, aldus de geleerden die

Meer is hier verder te lezen.

Er zijn 3 reacties

 1. Fouad
  04 april 2010 om 06:26 uur.

  Heel goed, alle begin is moeilijk.

  Zo zijn er tal van andere zaken die ook nu niet meer hun plaats in de maatschappij behoren te hebben. ( zaken die zeer makkelijk terecht en onterecht door vooral het westen ge/misbruikt worden om de heersende gedachtegoed van de gemiddelde ‘Moslim’ belachelijk te maken wat naar mijn mening soms ook wel achterlijk kan wezen, zoals deze fatwa. )

  Uiteraard is het heel wat anders dan je te verdedigen tegen een agressor of bezetter, daar heeft iedereen alle rechten toe maar wel met inachtneming van bepaalde motrele regels.

  Maar goed dat in ieder geval de “geleerden” daar zelf mee naar buiten komen en zal voor weldenkende mensen een bevestiging zijn van wat zij zelf altijd al wel dachten.

  Fouad.

 2. verloser
  06 april 2010 om 03:15 uur.

  fouad ga je %&)(* $@#!(*

 3. Fouad
  07 april 2010 om 02:15 uur.

  Het westen heeft ”De Kruistochten” Wij hebben ”de Fatwa” klaar!!!

Plaats je reactie