MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkaanse vrouwen vaker doel overvallers

10 april 2010 | in Maatschappij | 2 Reacties

Zeker zes vrouwen van Marokkaanse afkomst zijn de afgelopen weken door Arabisch sprekende mannen overvallen en mishandeld in de Hoge Vucht in Breda. De geweldsgolf heeft tot grote onrust in de Marokkaanse gemeenschap geleid.

Volgens Driss Siraji van de Werkgroep Allochtone Ouderen Breda gaat het om groepjes van minstens twee mannen die vrouwen aanspreken in of in de buurt van winkelcentrum Moerwijk.

“Ze spreken het slachtoffer in het Arabisch aan met het smoesje: ‘Weet u waar de moskee is?’. Als ze eenmaal aan de praat zijn geraakt, trekken de daders een mes en dwingen ze de vrouwen om geld te pinnen”, zegt Siraji in het Brabants Dagblad.

Ook zijn de daders in sommige gevallen bij vrouwen thuis geweest. “Ze weten soms precies hoeveel geld mensen in huis hebben. Een vrouw die zei dat ze maar driehonderd euro in huis had, werd zo lang bedreigd, dat ze uiteindelijk 1300 euro heeft af moeten staan.”

De Bredase politie zegt dat er van een specifiek geval aangifte is gedaan, maar dat er van andere overvallen niets bekend is. De politiewoordvoerster zegt dat het lastig is om een overzicht van de situatie te krijgen, als de slachtoffers geen aangifte doen van een overval. Zo meldt het Brabants Dagblad.

Er zijn 2 reacties

 1. moena
  11 april 2010 om 08:03 uur.

  gaat goed hé, geen woorden voor.

 2. Adil
  13 april 2010 om 01:04 uur.

  Die woorden heb ik wel Moena

  Als dit waar blijkt te zijn, kan ik maar weer één ding roepen zoals gewoonlijk:
  Allah yan3el li ribakoum, goulou amin! Dames en heren….Mag ik dan toch alvast een (klein) applausje voor deze miezerige “personen” (jawel ik hou het netjes) die toch een broodje kaas gaan eten, vroeg of laat! Dit is natuurlijk weer in en intriest! Het ergste is dat ik tegenwoordig Marokkanen hoor zeggen: Ik zou bijna ook op waterstofperoxide gaan stemmen om eens en voor altijd klaar te zijn met dit soort miezerige “personen”. Daar moeten we toch niet heen beste mgharba of wel soms? Het antwoord daarop is:’ helaas hebben we dat al BEREIKT! Het is al geschied en het resulaat zullen we zien op 9 juni aanstaande. Wat ik mij (nog steeds) oprecht afvraag is: waarom zijn er nog steeds van dit soort coneheads (met een psychische aandoening) die daar letterlijk schijt aan hebben? Kei shoufou bi ina el bled t9aoudet, ma b9a fiha mey t’shef, el Holandiyin 9arbou ijriw 3lina ou MAZALIN M’BARZTIN 3IBAD ALLAH…WAGA THDAR MEN SBAA3 REJLYK, WALLAH MEM M’SOUW9IN!

  TBARKALLAH 3LIKOUM, 7NA KEN BNIW OU NTOUMA KET HEDMOU.
  ALLAH YAN3AL LI RABAKOUM…….9ALAT EL ADAB!

Plaats je reactie