MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Islamitisch bankieren groeit enorm

13 april 2010 | in Economie | 4 Reacties

Islamitisch bankieren is wereldwijd aan een sterke opmars bezig. De gemiddelde groei van de markt lag in de voorbije jaren rond de 15 procent en tijdens de financiële crisis bleef de sector het goed doen. Dat blijkt uit een studie van Robin Roose, Master Handelswetenschappen aan de Hogeschool Gent.

Volgens Roose, die met zijn scriptie deelnam aan de Vlaamse scriptieprijs 2009, bestaat er in Vlaanderen ook een vraag naar het banksysteem.

Volgens de studie is islamitisch bankieren in Vlaanderen vandaag nog onbestaande. Nochtans is er wel degelijk vraag naar, zeker in grootsteden als Antwerpen of Brussel.

Verder staat in de studie ook te lezen dat tijdens het rampzalige beursjaar 2008 de shariaconforme aandelen een stuk minder te lijden hadden onder de crisis dan de klassieke aandelen. Geen enkele islamitische bank ging toen failliet of had overheidshulp nodig. Ook niet-moslims blijken mede daardoor interesse te tonen voor islamitisch bankieren. ‘Sommige mensen willen ethischer beleggen en zien het banksysteem bovendien als een minder risicovol alternatief’, besluit Roose in Roularta News.

Er zijn 4 reacties

 1. yussef
  13 april 2010 om 01:12 uur.

  allah swt zijn woord is waar

 2. gewoon
  13 april 2010 om 10:00 uur.

  komen ze nu pas achter?
  z

 3. Mohammed
  14 april 2010 om 03:21 uur.

  dat wisten ze wel maar willen niet toegeven.

  ARA3DOE FI 9OLOEBIHIM.

 4. Darih
  19 april 2010 om 10:34 uur.

  Ja j!. En ik ben zeker de slimste dame van de hele wereld…..

Plaats je reactie