MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Mekka krijgt klok groter dan Big Ben

14 april 2010 | in Economie | 5 Reacties

In Saoedi-Arabië krijgt een hotel in aanbouw vlakbij de grote moskee van Mekka een klok die zes keer groter zal zijn dan de Big Ben in Londen. Bedoeling is dat de 817 meter hoge toren ook de tweede grootste ter wereld wordt, na de 828 meter grote Burj Khalifa van Dubai. Makkah Clock Royal Tower opent gedeeltelijk de deuren eind juni. De klok wordt een maand later in dienst gesteld.

De klok moet 45 meter lang en 43 meter breed worden, en zal de icoon zijn van het zeven torens tellende complex. De klok zal ’s avonds van zeventien kilometer in de omtrek te zien zijn, en overdag van elf tot twaalf kilometer in de omtrek, meldt Het Laatste Nieuws.

De baas van het hotel droomt er ook van dat de 1,5 miljard moslims in de wereld zich voortaan richten op de Islamic Mean Time (IMT), in plaats van op de Greenwich Mean Time (GMT).

Zie hier afbeeldingen van de Makkah Clock Royal Tower.

Er zijn 5 reacties

 1. carif
  14 april 2010 om 08:18 uur.

  geld verspelling besteed het geld liever aan de arme moslims.

 2. amazigh
  15 april 2010 om 05:08 uur.

  haj word tourisme shame

 3. mokthar
  15 april 2010 om 09:16 uur.

  inprincipe is dit wel goed dat je die al van 17km ziet stel de mensne gaan lopen richting mekka dan weten ze waar ze moeten zijn snapje mashallah

  je hebt zn voordeel en zn nadeel 😉

 4. Darih
  19 april 2010 om 10:25 uur.

  Nou dit werd wel is tijd dont you think!! Als ik mij niet vergis is de Big Ben echter van ons moslims gepikt. Ik moet hierbij wel aangeven dat ik nog niet het hele duidelijke versie van ken, maar uit enkele conversaties is mij verteld dat the Big Ben idea echter afkomstig is van ons (moslims).

  Er zijn zoveel methodes welke van ons legacy is gepikt (conform de More). Wat zij daar allemaal destijds voor elkaar hebben gekregen…

  Salut!!

 5. kano
  24 april 2010 om 02:01 uur.

  veel landen investren in de wetenschap, en wat doen die mensen met de twee nullen op het hoofd, investren in hoge en luxe gebouwen natuurlijk, het wordt wel zwaar voor de komende generaties van die landen want hun voorouders hebben niets achtergelaten alleen maar hoge gebouwen en daar heb je niets aan

Plaats je reactie