MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Koning overtuigd Gerets met riant contract

21 april 2010 | in Sport | 6 Reacties

Eric GeretsHet is zo goed als zeker dat Eric Gerets aan de slag gaat als bondscoach van Marokko. De succescoach kiest volgens de krant Het Laatste Nieuws voor Marokko. De Marokkaanse koning in hoogsteigen persoon lokte Gerets naar Noord-Afrika met een riant contract. De Belg zou voor vier jaar tekenen.

De enige reden waarom het nieuws voorlopig nog niet officieel bevestigd wordt, is het contract dat Gerets nog tot 2011 bindt aan de Saoedische club Al Hilal. Het enige punt van discussie is dan ook nog wanneer Gerets aan zijn taak als Marokkaans bondscoach begint.

Koning Mohamed VI zelf drong sterk aan op de komst van Gerets en helpt zelfs om het riante salaris te betalen. Ook de volledige structuur rond de nationale ploeg staat al op poten. De Nederlander Pim Verbeek gaat zich bezighouden met de Marokkaanse jeugd die in Europa speelt. De Fransman Jean-Pierre Morlans wordt technisch directeur, aldus Het Laatste Nieuws.

Er zijn 6 reacties

 1. ap
  21 april 2010 om 08:59 uur.

  laat de koning maar de inwoners van Marokko belonen met een minimum uitkering, zodat ze niet dakloos, arm en zonder eten hoeven te leven. Wat levert het voetbal nou op? genot, vermaak, vreugde? Kan me erg kwaad maken om dit soort berichtgevingen.

 2. titwani
  21 april 2010 om 04:03 uur.

  Dat wordt een dikke afkoopsom straks, wie gaat dat dan betalen? OOk de koning neem ik aan?

 3. karim
  22 april 2010 om 12:11 uur.

  hier word ik echt boos om

 4. kano
  22 april 2010 om 02:44 uur.

  Eric Gerets heeft al jaren in die Saudie Arabie kamelen getraind, die tegen andere kamelen in de regio moesten gaan voetballen, dus die belg heeft al voldoende ervaring in de kamelencompeteties, en nooit met zijn club kampioen van Azie is geworden, ze worden wellicht kampioen van Saudie arabie, dus conclusie is duidelijk hij bakt er ook niets van, ik heb liever Zaki als trainer want hij weet tenminste hoe hij met de Marokkaanse spelers moet omgaan, hij begrijpt de mentaliteit van die spelers en beschikt over een sterke personelijkheid

 5. gewoon
  23 april 2010 om 10:53 uur.

  Geld zat in Marokko, althans bij de koning, de bevolking ??? laat die maar dood stikken leve de voetbal ! oh de koning bedoel ik….
  tfoe tfoe……. van mij mag het voetbal afgeschaft worden! 1 grote gok wereld aan het worden de spelers zijn de pionnen en de heren zijn de gokkers.

 6. bullbox
  29 april 2010 om 08:12 uur.

  gerets gaat definitief toch niet het marokkaanse voetbal verlichten
  koning voetbal moet een andere zoeken

Plaats je reactie