MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Halal-kip speelt Britse KFC parten

22 april 2010 | in Economie | Reageer

KFCHet besluit van de Britse tak van Kentucky Fried Chicken KFC om in een kleine negentig filialen uitsluitend halal-kip te serveren, brengt de keten van twee kanten in zwaar weer.

KFC is al een jaartje geleden op kleine schaal met de proef begonnen in Londen. Dat verliep zo goed dat inmiddels in bijna negentig Britse vestigingen halal op het menu staat. In delen van Noord- en Midden-Engeland waar veel moslims wonen, verwerkt de keten nu alleen kip die volgens halal-methoden zijn geslacht.

KFC laat dat controleren door de Halal Food Authority, een al jaren bekende organisatie die zich tot autoriteit op de Britse halal markt heeft opgeworpen. De kip wordt echter nog altijd wel mechanisch geslacht, wat voor traditionele moslims niet aanvaardbaar is, schrijft het Agrarisch Dagblad. Bovendien worden de kippen elektrisch verdoofd, waarbij volgens de critici van KFC veel dieren al het leven laten. De Lancashire Council of Mosques heeft nu officieel geprotesteerd en eist dat kippen handmatig worden geslacht door gelovige moslims.

Ook krijgt KFC op verschillende internetforums veel kritiek op het ‘alleen maar halal’ beleid. Waarom is er geen kip met een plakje bacon meer te krijgen, is daarbij de meestgehoorde klacht. De Britse zaak lijkt veel op die rond hamburgerketen Quick in Frankrijk. Ook dat bedrijf voerde in sommige buitenwijken van de Franse steden halal-vlees in waarna het veel kritiek kreeg.

Plaats je reactie