MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

‘Sociale komaf bepaalt loopbaan’

30 april 2010 | in Marokko | Reageer

Niet de etnische maar de sociale afkomst bepaalt of hogeropgeleiden in ons land een naar eigen bevinding passende baan vinden. Zowel allochtonen als autochtonen uit de lagere sociale milieus missen ‘het extra opkontje’ dat kansrijken uit een hoger milieu van huis uit meekrijgen. Het onderwijs zou daar veel meer oog voor moeten hebben. Dat concludeert Forum, het Instituut voor Multiculturele Vraagstukken, in de studie ‘Onverzilverd talent’ dat donderdag is verschenen.

Een hoog onderwijsbrevet biedt geen automatische toegang tot allerlei maatschappelijke privileges, constateert Forum. ”De vanouds kansrijken zijn vertrouwd met de vele selecties die daarnaast en daarna nog volgen”, aldus de studie. ”Voor wie in één run de maatschappelijke ladder beklimt, kan dat een tegenvaller zijn. Het is verstandig de ééngeneratiesprinters hiervoor tijdig te behoeden en te bewapenen.”

Jongeren die geboren worden in kansarme milieus, of het nu allochtonen of autochtonen betreft, hebben ook

Lees hier het gehele artikel.

Plaats je reactie