MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkaanse gemeenschap geschokt

17 mei 2010 | in Geloof | Reageer

Een bekladde moskeeDe voorzitter van de Marokkaanse Moskee in Roosendaal reageert boos op het ophangen van een dood schaap op de plek waar een nieuwe moskee moet komen. Karim Ahlalouch zegt dat dit vooral bij de eerste generatie Marokkanen hard aankomt. Hij vindt dat dit het zoveelste bewijs is dat Nederland intolerant is geworden, meldt Omroep Brabant.

Aan een slooppand, waar de nieuwe moskee moet herrijzen, hebben onbekenden een dood schaap opgehangen, zo liet de politie zaterdag weten. Op de vacht stond met groene verf de tekst ‘no mosk’ (geen moskee).

Op de locatie zijn plannen om een van de grootste moskeeën van Zuid-Nederland te bouwen, met een oppervlakte van 2200 vierkante meter.

Er waren al eerder incidenten rond de moskee. Toen ging het om bekladdingen en brandstichting.

Ahlalouch is verder ook geschrokken van het taalgebruik dat hij terugvindt in de bezwaarstukken die gestuurd zijn naar de Raad van State. Daarin vechten omwonenden de komst van de moskee aan. Zo schrijft Omroep Brabant.

Zie hier een ontwerp van de nieuwe moskee.

Plaats je reactie