MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkanen moeten stemmen

23 mei 2010 | in Marokko | 2 Reacties

Farid Azarkan, voorzitter van het Samenwerkingsverband van Marokkanen in Nederland (SMN)Circa dertig jongeren van Marokkaanse afkomst gaan de komende weken op pad om Marokkaanse Nederlanders over te halen te gaan stemmen bij de Tweede Kamerverkiezingen. Dit is een van de onderdelen van een campagne van het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders (SMN) om de opkomst onder deze groep te vergroten. De campagne ging zaterdag in Den Haag van start, meldt het Algemeen Dagblad.

De speciale promoteams zijn de komende weken vooral te vinden in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag. Ze organiseren tientallen informatiebijeenkomsten en gaan in gesprek met stemgerechtigden. De jongeren bezoeken buurthuizen en scholen om leeftijdsgenoten te bereiken, maar ze gaan ook naar markten om met vrouwen te praten.

Als onderdeel van de campagne heeft het SMN verder een speciaal filmpje ontwikkeld. Dat is al te vinden op YouTube en komt nog op websites als Marokko.nl en Maroc.nl te staan, aldus het AD.

Zie het filmpje:

Er zijn 2 reacties

 1. elja
  24 mei 2010 om 10:16 uur.

  marokkaanen jong en oud ze moeten allemaal masaal naar de stem bus ,dat is hun recht en ze moeten elkaar op aanspreken te gaan stemmen.

 2. rachid
  25 mei 2010 om 09:58 uur.

  Ja hoor, daar zijn we weer.

  Is dat een typisch Marokkaanse familie? lekkere foorbeeld zeg. Een chaotische familie die zich niet aan de regels hielden bij het stemmen tot een Nederlander hen gaat aanspreken op hun gedrag. Een ruziende familie op straat, een man die zich suf rookt in de ochtend vroeg met zijn waterpijp. Is dit nou een typisch Marokkaanse familie. Of is dit gewoon belachelijk maken van Marokkaanen? Ik denk het laatste.

  SMN, schaam je je. Trouwens op wie moeten we stemmen? heb je een advies voor ons? Of maakt het jullie (SMN) niet uit?

  Jij, voorzitter van SMN die de partijprogramma’s heeft bestudeerd, weet toch wel welke partij de Islam/Moslims het mist schaadt?

  Sorry, maar dit soort Marokkaanen ben ik spuugzat.

Plaats je reactie