MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

COC vraagt tekst en uitleg over Jihad

24 mei 2010 | in Maatschappij | 1 Reactie

COC Amsterdam heeft René Danen van de Stichting Nederland Bekent Kleur om tekst en uitleg gevraagd over de presentatie van Jihad Alariachi op het Rhythm against Racism komende zondag 30 mei in Amsterdam vanwege haar afwijzende standpunt over homoseksualiteit en islam.

In het verleden heeft Jihad Alariachi onder meer gezegd: ‘Homoseksualiteit en islam gaan niet samen, dat zeg ik, ik accepteer ook gewoon geen moslim-homo, maar ik mag dat vinden als ik maar niet die homo’s in elkaar sla’.

COC Amsterdam vindt de keuze van Nederland Bekent Kleur zeer ongelukkig en heeft onder meer gevraagd of zij het eens is met de uitspraken van Jihad Alariachi, schrijft COC op de eigen website.

Dennis Boutkan, voorzitter van COC Amsterdam, vindt het ongeloofwaardig dat iemand met zulke uitspraken het boegbeeld is op een bijeenkomst over tolerantie en verdraagzaamheid.

‘De uitspraken van Alariachi werken niet bevorderend op de emancipatie van jonge homoseksuele moslima’s en moslims’, vindt Boutkan.

Er is 1 reactie

  1. Hoi
    25 mei 2010 om 12:38 uur.

    Ik snap dit niet hoor; waarom is het nou erg als ze zegt dat ZIJ geen homo-moslims accepteert, het klopt ook gewoon. Islam en homo-zijn gaat niet samen evenmin als joods/christelijk en homoseksualitiet. Ik ben ook niet echt tegen homo’s(als ze het maar thuis doen en niet midden in de stad gaan lopen……) maar ik vind dat je als moslim niet echt homo kan zijn, of in ieder geval je kan het misschien geestelijk zijn, maar lichamelijk mag je er absoluut niets mee doen. Als je toch lichamelijk je homoseksualiteit botviert ben je geen moslim. KLAAR!

Plaats je reactie