MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Minister redt zoon uit handen politie

26 mei 2010 | in Marokko | 7 Reacties

Dat er klassenjustitie in Marokko bestaat, weet elke Marokkaan, maar soms vlamt de verontwaardiging over dit soort praktijken toch even op. Op de voorpagina’s van Marokkaanse kranten staat dinsdag het jongste geval, dat dankzij de internetsite YouTube in de publiciteit is gekomen: een minister die zijn zoon redt uit handen van de politie.

Afgelopen vrijdag kreeg de zoon van Khalid Naciri, de minister van Communicatie, in Rabat ruzie in het verkeer. Hij stapte uit zijn auto en sloeg een mede-weggebruiker op het hoofd met een scherp voorwerp. Althans: dat beweren getuigen en zo is het zaterdag ook beschreven door Rachid Niny, de hoofdredacteur van de krant Al Massae.

Volgens Niny ging de zaak als volgt verder. De man die een klap had gekregen, viel bloedend op de grond, en de politie pakte de dader, de zoon van de minister. Maar terwijl zij wachtten op de komst van een politieauto stopte er een zwarte auto en daaruit stapte de minister zelf.

Khalid Naciri bewerkstelligde dat de politie zijn zoon liet gaan. Hoe symbolisch: het incident vond plaats pal voor het parlementsgebouw. Een toeschouwer filmde het vervolg, dat nu op YouTube staat

Meer is hier verder te lezen.

Zie hier een opname van het incident op Youtube:

Er zijn 7 reacties

 1. TITWANI
  26 mei 2010 om 02:13 uur.

  Hahaha, dit is Voor degenen die werkelijk d8-en dat marokko veranderd is. Er is geen steek veranderd. De makhzen is net zo corrupt als voorheen.

 2. Bilal
  26 mei 2010 om 07:50 uur.

  Niks nieuws. Dit weet elke marokkaan, op het eind nog sir a weld el kahba ahahahhahaha

 3. gewoon
  26 mei 2010 om 10:59 uur.

  tfoe

 4. atlassi
  28 mei 2010 om 02:09 uur.

  het marokkaanse volk pikt het niet langer om steeds de dupe te zijn van smerige
  praktijken en corruptie. tegenwoordig heeft iedereen bijna op de wereld een camera op zijn mobiel en leggen ze dit soort taferelen vast om ons een goede kijkje te geven wat voor onrecht er bestaat in marokko. echt respect en knap werk van die mensen dat ze ook er op in gaan vroeg zag je dat niet so maar nu begint het beetje bij beetje te veranderen en beseffen de mensen dat het niet so langer kan.

 5. kano
  28 mei 2010 om 08:03 uur.

  zulke hufters gewoon keihard in elkaar slaan en wegwezen en dan laat hij zijn papa of mama roepen, de armen zijn daar de duppe van die (LAKROECH LA7RAM) (buiken van la hram), en als je een beetje geld hebt dan kun je zulke gasten tegenwoordig ook voor de rechter slepen er zijn genoeg mensenrechten organisaties die je kunnen helpen en ook bekende advocaten kunnen daarbij een rol spelen.

 6. Azidan
  02 juni 2010 om 09:54 uur.

  Naf eh bezemina, waar zit je met je grote mond? Hewa waar zit je? Jouw tong moet afgesneden worden wallahi

 7. nam
  05 juni 2010 om 10:54 uur.

  en wat doet de koning zgm de leider ….
  nou die geeft zich niet thuis….
  kortom: de apple die valt niet ver van de boom….
  zo vader zo zoon…

Plaats je reactie