MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Een dagje uit naar de RAI

27 mei 2010 | in Geloof | Reageer

Meer dan drieduizend belangstellenden worden zaterdag in de RAI verwacht voor het tweede Nationaal Islam Congres. De eerste editie, vorig jaar, trok volgens de organisatoren vijftienhonderd bezoekers. Saoed Khadjé, organisator van het congres, denkt dat dat door het ruime aanbod komt. Met lezingen, een beurs, een award uitreiking en een debat is er genoeg keus.

Er is ook een ‘women only’-hoek, geheel vrijwillig, verklaart hij plechtig. ”Het is ook een mooie gelegenheid voor mensen om elkaar te ontmoeten, een dagje uit.”

Khadjé houdt tijdelijk kantoor in Slotervaart. Een paar gehoofddoekte vrouwen zitten er achter computers. Er moet nog een hoop worden geregeld. In de werkkamer van Khadjé, docent islamwetenschappen bij het Instituut voor Islamstudies, staan boeken met kleurige Arabische opschriften. Er zijn er ook een paar met Nederlandse titels: De grote zonden, De ideale moslimvrouw.

Het islamcongres in de RAI moet niet worden verward met een bijeenkomst elders in de stad op dezelfde dag van een aan de Islamitische Broederschap verbonden organisatie, zegt Khadjé. ”Dat is geen congres, dat is een besloten bijeenkomst voor 25 mensen. En verder weet ik er niets van.”
Het congres staat in het teken van de dialoog, vertelt Khadjé. ”Ik denk dat dialoog harder nodig is dan ooit

Meer is hier verder te lezen.

Plaats je reactie