MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

China open voor Marokkaans citrus

29 mei 2010 | in Economie | 7 Reacties

Marokkaanse telers kunnen vanaf heden citrus exporteren naar de Chinese markt. De openstelling is het resultaat van een samenwerking tussen het ministerie van Landbouw en visserij, maritieme professionals uit de industrie en de Nationale raad voor voedselveiligheid (ONSSA). Beide landen zijn het eens geworden over de fytosanitaire eisen zodat de Marokkaanse citrus geëxporteerd mag worden naar de Chinese markt. Zo meldt de website AGF.nl.

De openstelling van de Chinese markt biedt de Marokkaanse citrustelers grote kansen. Op dit moment bestaat nog niet veel handelsverkeer tussen de twee landen, Marokko exporteert onder meer aardbeien en geneeskrachtige kruiden naar China.

Er zijn 7 reacties

 1. elja
  29 mei 2010 om 07:05 uur.

  laten we hopen det de gewone burger van deze deal beter wordt meer werk gelegenheid etc………..

 2. Azidan
  30 mei 2010 om 01:04 uur.

  Hetgeen ik niet begrijp aan Marokko is hoe komt het dat de Marokkaanse burger nog steeds arm is

  Marokko heeft tal van bronnen en grondstoffen zoals

  -Hash
  -Geldstortingen van buitenlandse Marokkanen
  -Fosfaten
  -Toerisme
  -Massale en zware consumptie van buitenlandse Marokkanen gedurende de zomermaanden Juli en Augustus
  -Export van appelsienen, tomaten, courgettes, olijven, amandelen,
  -Een zeer visrijke zee namelijk de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee
  -Financiele hulp vanuit de Arabische Emiraten, zoals Saoudie-Arabie, Koeweit, Marokko geld bij deze Arabische landen als een oogappel van hun, het is bekend dat de Arabieren uit het Oosten een grote liefde koesteren voor het verre Marokko en haar onderdanen,
  -Een warme klimaat, elke boom bevat vruchten, vijgen, cactussen, grenadines, amandelen, olijven, …..geen opwarming nodig,

  mijn vraag: Hoe is het mogelijk dat Marokko na de ontvangst van zoveel Biljoenen Euro’s nog steeds arm is????

 3. carif
  30 mei 2010 om 10:39 uur.

  azidan je hebt groot gelijk het grote probleem is dat het allemaal in de verkeerde zakken beland als je in maroc rond kijkt zie sommige mensen in auto,s, rijden die je hier niet eens ziet rijden het duurste van het duurste

 4. ANASS
  31 mei 2010 om 12:49 uur.

  Azidan:
  Ik ga het je vertellen,het zyn namelijk GELD WOLVEN vriend.

 5. gast
  01 juni 2010 om 02:34 uur.

  ik zal je vertellen hoe dat komt. de wereld economie ligt in handen van een paar landen. je kan nog zo slim of ondernemend zijn, maar als je je product niet kwijt kunt ben je verloren. het ergste is: hetzelfde product wordt gemaakt in het buitenland van grondstoffen uit je eigenland en wordt weer in dat zelfde land verkocht voor weinig.

  marokko moet zoveelmogelijk internationale handelsverdragen proberen te sluiten zoals hierboven >> china.

  En investeren in onderwijs. pas op je zevende naar school is veel te laat.

 6. Karim
  04 juni 2010 om 07:55 uur.

  Azidan,
  en niet te vergeten een zeer slim volk..
  Marokko had 100% beter kunnen worden dan sommige landen in de EU..Maar helaas, er is veel geld, maar weinig mensen en bestuurders met verantwoordelijkheid gevoel…
  Wist je dat de economie van Marokko veel beter was dan die van Spanje en Portugal samen in de jaren 70 voordat Algerije het Sahara conflict ging verzinnen???? van je buren moet je het ook hebben..de buren die wij notabene hebben geholpen met hun onafhankelijheid…

 7. nam
  05 juni 2010 om 10:46 uur.

  nu gaan ze ook de chinezen verzuren!!!! bah….

Plaats je reactie