MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Wereld veroordeelt ‘inhumaan staatsterrorisme’

01 juni 2010 | in Marokko | 6 Reacties

De dodelijke aanval van het Israëlische leger op een internationaal hulpkonvooi dat onderweg was naar Gaza heeft maandag tot scherpe diplomatieke reacties geleid. Wereldwijd zijn tienduizenden de straat opgegaan uit protest tegen de aanval, waarbij zeker tien doden en zestig gewonden zijn gevallen.

De Verenigde Naties en tal van landen zijn geschokt door de aanval. De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan bestempelde de aanval als ‘inhumaan staatsterrorisme’. Turkije heeft zijn ambassadeur in Israël teruggeroepen, meldt de Volkskrant.

Nederland, Zweden, Spanje, Denemarken en Griekenland hebben de Israëlische ambassadeur op het matje geroepen. De EU heeft de aanval van Israël veroordeeld en heeft een onafhankelijk onderzoek geëist. De Veiligheidsraad van de VN kwam maandag in spoedzitting bijeen om zich te buigen over de Israëlische actie.

Assistent-secretaris-generaal Oscar Fernandez-Taranco zei in een briefing aan de Veiligheidsraad dat het bloedvergieten vermeden had kunnen worden ‘als aan herhaalde oproepen aan Israël om de contraproductieve en onaanvaardbare blokkade van Gaza te beëindigen gehoor was gegeven’.

In onder meer Istanbul, Stockholm, Londen, Parijs, Sarajevo, Islamabad en Den Haag betoogden massa’s van enkele honderden tot tienduizenden demonstranten tegen de aanval. Zo meldt het dagblad.

Bekijk verslag van Al-Jazeera:

Palestijnen troffen voorbereidingen voor het ontvangen van grote boten met hulpgoederen:

Er zijn 6 reacties

 1. Henk el Makhloufi
  01 juni 2010 om 11:49 uur.

  P de Zio geeft wederom blijk van zijn onsterfelijke geloof en overtuiging in de leugenjachtige propagandamachine van het meest misdadige en moordlustige regime in het Midden Oosten.
  De aanval van de Israëli op schepen met hulpgoederen onderweg naar een onderdrukt en uitgebuit en verkracht volk geeft de misdadige inslag van dit regime aan.
  Het uitvoeren van deze barbaarse aanval op ongewapende bemanningsleden met humanitaire doelstelling was een grove schending van het internationaal zeerecht.
  Het was een getuigenis en bewijs van de moordlustige bedoelingen van deze aanval.
  Mensen zijn door het hoofd geschoten en dat is het regelrechte bewijs van vooropgezette liquidaties van dit misdadige regime.
  Het propaganda verhaal van de oppermisdadigers dat de misdadigers werden aangevallen toen
  ze aan boord kwamen is het bewijs dat deze humanitaire hulpverleners ongewapend waren en poogde hun schip te verdedigen met materialen die zij voorhanden haddentegen deze laffe lage aanval.
  Dappere mensen die hun rechten verdedigde tegen zwaar bewapende lafhartige misdadigers in dienst van een laf regime
  Ook internationaal zal dit gevolgen moeten hebben daar de Israëli nu een aanval heeft gepleegd op Turks grondgebied, gezien het feit dat de schepen onder de Turkse vlag voerde.
  Voor Turkije zal dit moeten betekenen dat ze de vriendschapsbanden die zij heeft met dit laffe regime onmiddelijk moeten verbreken.
  Internationaal zal het moeten leiden tot een economische blokkade van alle goederen die bestemd zijn voor de Israëli!!!!
  De laffe gehersenspoelde P de Zio spreekt over de miljarden van ons belastinggeld dat naar Hamas zou stromen.
  Als deze hoop stront de begrotingen van Nederland na kijkt zal hij zien dat de Nederlandse bijdrage maar minimaal is voor ene onderdrukt,vertrapt en vernederd volk.

  WIJ LIJDEN VERDRUKKING EN PLAGEN,
  WIJ LIJDEN MAAR ZULLEN NIET KLAGEN.
  WIJ HEBEN DE MOED TOT HET STRIJDEN
  EN WORDEN GESTERKT DOOR AL ONS LIJDEN.

  WIJ KENNEN GEEN VREES EN GEEN PIJN,
  WIJ WETEN GEDRAGEN TE ZIJN ~
  WIJ GEVEN ONS OVER AAN GOD
  EN DRAGEN MET FIERHEID ONS LOT.

  WIJ TARTEN HET BEUKEN DER GOLVEN;
  WIJ WILLEN NIET WORDEN BEDOLVEN.
  WIJ LATEN ONS NIMMER VERSLAAN
  EN ZULLEN TEN ONDER NIET GAAN

 2. carif
  01 juni 2010 om 09:38 uur.

  mee eens.

 3. Naf
  02 juni 2010 om 11:40 uur.

  Vergassen die joden dat is waar ze naar solliciteren. Zoals ihmadinejad zei israel vegen van de wereldkaart. Ik hoop dat de hel uitbreekt maar komt goed gaat gebeuren de joden zullen nog toekijken!!

 4. moena
  02 juni 2010 om 02:56 uur.

  now Peter klaag maar over een paar hang jongeren, kijk wat echt onmenselijk is en volgens jouw mogen de palestijnen geen steentje gooien, O wee want anders zijn zij gelijk terroristen volgens jouw, ze moeten volgens jouw gewoon in stilte en in het onzichtbare lijden je verdraagt hier een paar rotte appels niet eens en kijk wat de palestijnen verdragen nog mogen ze geen kick geven, want dat is volgen jouw manier van democraat is dat hyporiet en egoistisch of niet.. . nog steeds ben je blind voor de echte waarheid,schaam je diep,als ik jouw was en de grond zou open gaan dan zou ik me levend willend begraven van schaamte. wie is hier nu de ergste van de wereld Peter.

 5. Astrid Essed
  05 juni 2010 om 02:28 uur.

  ISRAELISCHE AANVAL HULPKONVOOI GAZA/BARBARISME OP ZEE

  Geachte Redactie en lezers,

  Ik heb geschokt kennisgenomen van de Israelische aanval, in internationale wateren, op hulpkonvooi Freedom Flotilla, dat op weg was naar Gaza om de Gazaanse burgerslachtoffers van de Israelische blokkade in Gaza hulp te bieden

  Deze Israelische aanval, waarbij 9 burgers om het leven kwamen, is zonder meer barbaars te noemen
  Niet alleen was het een schending van het zeerecht, aangezien de aanval in internationale wateren plaatsvond

  BELANGRIJKER was, dat dit een aanval was op burgers, hetgeen strict verboden is volgens Internationaal Recht
  Datzelfde Internationaal Recht verbiedt ook nadrukkelijk een blokkade van humanitaire hulp
  [1]

  De Flotilla ging met hulpgoederen naar de noodlijdende Gazaanse bevolking, zoals reeds opgemerkt
  De blokkade, waaraan zij nu reeds bijna 4 jaar is onderworpen, is niet alleen inhumaan, maar vanwege het ontzeggen van medicijnen en eerste levensbehoeften aan de Gazaanse burgerbevolking, een misdaad tegen de menselijkheid [2]

  Verheugend is de veroordeling van Israel door de VN Veiligheidsraad, maar zorgwekkend en moreel laf de weliswaar verbale kritiek van de EU, zonder dat daaraan echter enige politiek-economische consequenties worden verbonden

  Nog fundamenteler echter is de impliciete instandhouding door de EU, van de nu reeds 43 jaar durende Israelische bezetting, met daaraan verbonden de illegale nederzettingenpolitiek en de illegale Muurbouw

  Zolang de EU geen daadwerkelijke politieke druk op Israel uitoefent, zich op straffe van sancties [zoals de opschorting van het Associatieaccoord] terug te trekken uit bezet Palestijns gebied [Westelijke Jordaanoever, Oost-Jeruzalem en Gaza, dat volgens Internationaal Recht nog steeds bezet is omdat Israel grenzen en luchtruim controleert], is de EU politiek en moreel verantwoordelijk voor alle tengevolge van de bezetting door Israel bedreven oorlogsmisdaden, zoals de Flotilla tragedie

  Zie ook mijn commentaar

  http://ovl.indymedia.org/news/2010/06/30267.php

  Vriendelijke groeten
  Astrid Essed

  [1]

  Zie artikelen 3 en 7, Internationaal Humanitair Oorlogsrecht

  http://www.icrc.org/web/eng/siteeng0.nsf/htmlall/basic-rules-ihl-311288

  [2]

  BBC NEWS
  UN OFFICIAL SLAMS ISRAEL CRIMES
  10 December 2008

  ”The UN special rapporteur on human rights in the Palestinian territories has said Israel’s policies there amount to a crime against humanity.
  Richard Falk’s statement came as UN human rights delegates urged Israel to take nearly 100 measures including ending its blockade of the Gaza Strip. ”

  http://news.bbc.co.uk/2/hi/7774988.stm

  UITPERS
  FEBRUARI 2008
  ASTRID ESSED
  BLOKKADE GAZA, MISDAAD TEGEN DE MENSELIJKHEID

  http://www.uitpers.be/artikel_view.php?id=1904

 6. Abdel Karim
  05 juni 2010 om 05:02 uur.

  Ze horen daar niet thuis.
  Elk logisch denkend mens kan dat inzien, als je de kaart erbij haalt zie allemaal arabische landen, en dan zo een buitenbeentje in het midden, past niet in het complete plaatje. Net een smoking met nike schoenen eronder hahaha het verziekt de hele smoking heheh

Plaats je reactie