MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Demonstratie Amsterdam tegen homogeweld

14 juni 2010 | in Maatschappij | Reageer

Bij het homomonument op de Westermarkt in Amsterdam hebben gistermiddag honderden homo’s en lesbiennes gedemonstreerd tegen het toenemende aan homoseksulaiteit gerelateerd geweld. De afgelopen weken is er in Amsterdam drie keer aangifte gedaan van geweld tegen homo’s.

Het initiatief een demonstratie te organiseren was op Facebook ontstaan en verspreid. Sprekers waren onder anderen waarnemend burgemeester Lodewijk Asscher, oud-deelraadvoorzitter en aankomend Kamerlid voor de PvdA Ahmed Marcouch, meldt het NRC Handelsblad.

Lodewijk Asscher betoogde dat het geweld tegen homo’s ,,moet en gáát ophouden”. Volgens hem zijn Amsterdammers ,,tegen één ding intolerant en dat is intolerantie”.

Ahmed Marcouch bepleitte veel zwaardere sancties tegen plegers van geweld tegen homo’s: ,,Ze horen niet binnen zes uur weer op straat te staan, maar geknipt en geschoren te worden voor ze weer de straat op mogen.” Hij riep degenen die niet tegen vrijheid en tolerantie kunnen op te vertrekken uit Nederland.

Aan de demonstratie namen ook enkele gehoofddoekte moslima’s deel. De demonstratie verliep zonder incidenten, aldus het NRC.

Plaats je reactie