MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokko exporteert minder dan verwacht

18 juni 2010 | in Economie | Reageer

marokko landbouwHet Marokkaans citrusseizoen loopt bijna ten einde. Er moet nog maar 3000 tot 5000 ton sinaasappelen geëxporteerd worden. De citrusteeltvereniging spreekt van een gemiddeld seizoen. “In totaal wordt hooguit 478.000 ton geëxporteerd, in plaats van de geplande 530.000 ton.” Dit zei Ahmed Darrab van de Marokkaanse citrusteeltvereniging, tegen AGF.nl. Met een totaalvolume van 1,4 miljoen ton aan citrus, wordt dus ongeveer een derde van de Marokkaans citrus geëxporteerd.

Dit jaar is minder citrus geëxporteerd dan verwacht onder andere door de stormen, die de regio’s Garb en Souss troffen. Hierdoor ging bijna 40.000 ton sinaasappelen verloren in Garb en ongeveer 35.000 ton citrus in Souss. Ook de aanhoudende regen tot en met eind maart had een negatief effect op het rendement. Marokko voelt ook de gevolgen van de internationale economische crisis. Hierdoor is de vraag op belangrijke markten gedaald, zo is de Russische vraag naar Marokkaanse citrusvruchten met 50 procent afgenomen.

De heer Darrab vertelde verder tevreden te zijn over de resultaten tijdens de campagne. De vooruitzichten zijn goed, onder meer tijdens de Ramadan is de vraag erg goed. In deze periode wordt altijd een sterke lokale vraag geregistreerd. Deze extra opbrengsten kunnen volgens de heer Darrab een deel van de geleden verliezen compenseren. Zo meldt de website AGF.nl.

Plaats je reactie