MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

‘Moslims laten te weinig van zich horen’

21 juni 2010 | in Maatschappij | 9 Reacties

Ali EddaoudiNederlandse moslims moeten actief proberen hun eigen imago te verbeteren. Bovendien zouden ze minder passief moeten zijn en duidelijker voor hun eigen belang moeten opkomen. Dat zegt kolonel Ali Eddaoudi, die een jaar geleden, samen met een Nederlandse collega van Turkse afkomst, werd aangesteld als eerste islamitische geestelijke verzorger bij Defensie.

Moslims laten veel te weinig van zich horen, zegt Eddaoudi. „We hebben kopstukken nodig. Mensen die ons vertegenwoordigen. En die ook draagvlak hebben in de gemeenschap. Die zijn er te weinig. Niemand wil zijn kop boven het maaiveld uitsteken. Een mondige moslim is snel verdacht. Voordat je het weet ben je een wolf in schaapskleren. Of radicaal.”

Hij ziet de moslimgemeenschap als kippen in een hok. „Af en toe kom er een man met een grote stok langs dat hok en geeft een harde dreun op het dak. De kippen schrikken zich dood, maar pas als de man uit het zicht is verdwenen, begint het gekakel

Het gehele artikel is hier verder te lezen.

Er zijn 9 reacties

 1. rachid
  21 juni 2010 om 09:08 uur.

  Gelukkig hebben we nog scheick Fawaz hafidaho Allaah.

 2. m.b
  21 juni 2010 om 05:01 uur.

  Moslims laten te weinig van zich horen!

  Ik als jongerenwerker vindt dat ook, om wel die reden heb ik nog niet zo lang terug een debat georganiseerd. Het debat ‘bruggenbouwen is elkaar vertrouwen’ werd erg druk bezocht. de debatleider was esma van de meiden van halal, de gastspreker was Paul wilder (broer van) verder waren er leidse lokale politici en natuurlijk veel leidse inwoners aanwezig.We hebben dit debat georganiseerd om het negatieve beeld wat te nuanceren en i.p.v een passiefe rol een handreiking te doen aan de mensen die vinden dat marokkaanse jongeren niet deugen. Het was een zeer geslaagde avond er is veel met elkaar gesproken op een respectabele manier, dit is wat we ook wilde bereiken. we hadden veel media uitgenodigd voor die avond. tot onze grote verbazing is er geen een op komen dagen. wellicht was dit te positiev om nieuwswaardig te zijn. met andere worden je kunt wel een andere geluid willen laten horen. maar als je hier geen podium voor krijgt, houdt het op!

  groet m.b

 3. moena
  21 juni 2010 om 07:50 uur.

  ga zo door M.B klasse.

 4. m.b
  22 juni 2010 om 10:59 uur.

  Dank je Mouna
  In de toekomst zal ik zeker mijn steentje proberen bij te dragen.

 5. Henk el Makhloufi
  23 juni 2010 om 12:40 uur.

  M.B.
  Je zegt verbaasd te zijn dat de media niet kwam opdagen.
  Maar ik dacht je als jongerenwerker tioch wel wist dat POSITIEF nieuws geen nieuwsis.
  Liever heeft men dat je wat zaken aankaart die stemmingmakend of beledigend zijn,of dat je trapt naar bepaalde richtingen.
  Probeer maar,en zie hoeveel media aandacht je kan krijgen.
  Maar met een posttieve bijdrage val je buiten de boot!!!

 6. m.b
  23 juni 2010 om 06:48 uur.

  Dag Henk
  Ja dat vermoeden had ik al maar het is die avond bewezen, of andere factoren spelen mee. ik hoor ook geluiden dat ze te weinig verslag gevers hebben. maar als het wel zo is wat ik vermoed, dan is dat toch ONGELOOFELIJK! Dat het zo werkt. wat zouden we er tegen kunnen doen ?

  groet m.b

 7. p.S
  24 juni 2010 om 02:28 uur.

  Salaam,

  Ik denk dat er wel degelijk een beweging op gang komt van hoogopgeleide moslims.

  Kijk naar bijv. wijblijvenhier.nl, dar-al ilm, mashriq.nl, minhaj.nl

  Hier ontstaan toekomstige moslimleiders.

 8. MintTea
  24 juni 2010 om 06:29 uur.

  Op een of andere manier komt mijn bericht hier niet door….?
  Ik draag een (klein) steentje bij door op de volgende site positief nieuws te verzamelen: http://www.positivemuslimnewz.hyves.nl
  Dus zit je in een stichting of iets dergelijks en wil je de mensen op de hoogte houden van activiteiten? Laat het me weten via bovengenoemde site.

  Groeten,
  MintTea

 9. MintTea
  24 juni 2010 om 06:32 uur.

  Ow mijn bericht komt nu wel door!
  Ter aanvulling: positivemuslimnewz.hyves.nl is ontstaan door mijn irritatie van de eenzijdige nieuwsberichten die er over Moslims geschreven worden.
  Voel je vrij om input te brengen, lid te worden enz.

  MintTea

Plaats je reactie