MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Start nationaal hockeyelftal voor Marokko

23 juni 2010 | in Sport | 1 Reactie

Vrijwilligers zijn in Amsterdam een traject gestart voor werkloze Marokkaanse jongeren, die tophockeyer willen worden. Doel is een nationaal hockeyelftal voor Marokko op te leiden, dat op dit moment nog niet bestaat, meldt Elsevier.

De speciale opleiding is bedoeld voor dertig tot veertig jongeren tussen de 17 en de 26 jaar die geen werk of uitzicht op werk hebben en in het bezit zijn van een Marokkaans en een Nederlands paspoort. De jongeren mogen gratis aan het project deelnemen.

De jongeren gaan vijf dagen per week zes uur per dag trainen om hen op topniveau te krijgen. In 2011 moet het Nederlandse Marokaanse elftal deel kunnen nemen aan de African Games in Mozambique.

Initiatiefnemer Jaap Suyk staat, onbetaald, onder contract bij de Marokkaanse Hockey Federatie, die volgens hem erg enthousiast is over het initiatief. Het project moet in juli of augustus in Amsterdam West van start gaan, aldus Elsevier.

Er is 1 reactie

  1. Mohamed
    24 juni 2010 om 12:35 uur.

    macha’allah, mooi!
    incha’allah wordt het een mooie elftal, en gaat het beter presteren dan het marokkaans voetbalteam (niet slecht bedoelt).
    wassalaam

Plaats je reactie