MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkanen omarmen Anne Frank

26 juni 2010 | in Marokko | Reageer

In Marokko waren Anne Frank en haar beroemde dagboek tot nu toe nauwelijks bekend. Bovendien zien veel Marokkanen verhalen over de holocaust als joodse propaganda. Toch maakt een reizende tentoonstelling over Anne veel los.

‘Anne Frank: een geschiedenis van vandaag’ heet de tentoonstelling in de stad Fez. De gidsen zijn jonge Marokkanen, die eerst twee dagen training kregen. Voor de meesten was het verhaal van de familie Frank en hun schuilplaats in het achterhuis nieuw. Het dagboek is pas sinds kort in het Arabisch te krijgen

Hafsa Aloui Lamrani (19) zegt dat ze vóór de training wel eens gehoord had dat zes miljoen Joden door de Nazis vermoord waren, maar dat ze betwijfelde of het echt zo was. Bovendien, zegt ze, ‘zijn we hier wel gewend aan schokkende dingen op TV. De Palestijnen, Irak, Afghanistan…we zijn zovaak geschokt.’

Toch raakte het verhaal van Anne Frank haar. ‘Dat niemand je helpt en je helemaal alleen bent op de wereld. En dat iedereen je kwaad wil doen, alleen maar vanwege je ras. Dat is verschikkelijk.’

De tentoonstelling vertelt het verhaal van Anne en haar familie door middel van 36 informatiepanelen. Daarnaast zijn er foto’s te zien van deportaties van joden. Die worden getoond naast andere misdaden tegen de menselijkheid: de genocide in Rwanda en de etnische zuiveringen in het voormalige Joegoslavië.

Ook kregen de gidsen bij hun training videobeelden te zien van anti-joodse demonstraties in Berlijn en van een rabiate anti-Islam film

Het gehele artikel is hier verder te lezen.

Plaats je reactie