MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Allochtonen maken minder geld over

01 juli 2010 | in Economie | 3 Reacties

MarokkoAllochtone huishoudens in Nederland hebben in 2009 minder geld overgemaakt naar buitenlandse familieleden dan het jaar daarvoor. In totaal bedroegen deze inkomensoverdrachten ongeveer 1,5 miljard euro, een daling van naar schatting 4 procent. Dat blijkt uit het woensdag gepubliceerde Statistisch Bulletin 2010 van De Nederlandsche Bank.

Ruim een derde van de geldovermakingen ging naar Suriname, Turkije en Marokko. De inkomensoverdrachten naar West-Europese landen bedroegen naar schatting 350 miljoen euro. De geldoverdrachten zijn geschat aan de hand van overmakingen via geldtransactiekantoren (GTK’s), schrijft BNR Nieuwsradio.

Ook de Wereldbank signaleert een daling van de totale overdrachten aan ontwikkelingslanden. Dat bedrag, inclusief betaald loon aan gastarbeiders uit die landen en bij remigratie mee teruggenomen spaartegoeden, nam vorig jaar af van 336 naar 316 miljard dollar.

De geldoverdrachten door allochtone huishoudens namen de laatste decennia echter een grote vlucht. In 1990 bedroeg het totale bedrag dat naar ontwikkelingslanden ging volgens de Wereldbank ongeveer 30 miljard dollar. Inmiddels is dat meer dan vertienvoudigd tot ruim 300 miljard dollar. Dat bedrag zou door waarnemingsproblemen nog onderschat kunnen zijn en wellicht 100 miljard dollar hoger liggen. Zo schrijft BNR Nieuwsradio.

Er zijn 3 reacties

 1. ap
  01 juli 2010 om 09:30 uur.

  nou geloof me er gaat nog ontzettend veel geld naar het buitenland. alleen niet via de banken. De kosten zijn daarvoor te hoog. Er wordt vaak geld meegegevn met familie die het land van herkomst gaat bezoeken, deze storten het geld dan zelf op de bank in het buitenland of overhandigen deze aan de familie.

 2. Henk el Makhloufi
  01 juli 2010 om 03:25 uur.

  Stuur mijn familie in Twenthe al JAAAAAAREN geen geld meer, ze gaan maar werken die luie boeren!!!!!!

 3. karim
  04 juli 2010 om 12:58 uur.

  Hey we hebben het geld hier nodig duur leven hier ga echt niet naar Marokko sturen. familie, zogenaamde vrienden, en buren zijn net hyenaas daar. Ga maar lekker werken voor je geld.

Plaats je reactie