MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Oranjegekte in Saoedi-Arabië

02 juli 2010 | in Marokko, Sport | Reageer

Het Nederlands elftal heeft fans over de hele wereld. OnsOranje besteedt regelmatig aandacht aan supporters die ver buiten de eigen Hollandse landsgrenzen wonen. Zoals Jip Hallmans, die al jaren in Saoedi-Arabië leeft en – met zijn vrouw, dochter Jouhaina (7) en zoon Lou’ay (3) – idolaat is van het Nederlands elftal.

Hallmans (33) woont al sinds zijn negentiende in het koninkrijk in het Midden-Oosten. Hij raakte op zijn dertiende geïnteresseerd in de Koran, bekeerde zich tot de islam en ging later in onder andere Saoedi-Arabië en Egypte studeren. Hij is inmiddels met een Marokkaanse getrouwd (uit Limburg), noemt zichzelf uit gemak Abdullah, en werkt bij een onderneming die geologisch- en milieu-onderzoek doet. Hoewel hij al jaren weg is uit Nederland – hij werd geboren in Hoorn, groeide op in Veenendaal en woonde later ook in Limburg – volgt hij Oranje nog steeds op de voet.

,,We volgen elke stap van het Nederlands elftal, mede dankzij OnsOranje.nl”, laat hij weten vanuit Riyad, de hoofdstad van de monarchie op het Arabische schiereiland. ,,Ook in Saoedi-Arabië is het WK goed te volgen. Dat doen we via de sportzender van Al Jazeera, via een satellietabonnement. Vóór het WK volgden we de Champions League, vooral vanwege Arjen Robben en Mark van Bommel bij Bayern München en Wesley Sneijder bij Inter Milan.”

In het koninkrijk zijn verschillende landen die op het WK uitkomen populair, laat hij weten

Het gehele artikel is hier verder te lezen.

Plaats je reactie