MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Weert verbiedt Raadsreis naar Marokko

14 juli 2010 | in Overheid | 2 Reacties

Het College van Weert adviseert de gemeenteraad om geen toestemming te verlenen voor een geplande studiereis van enkele raadsleden naar Marokko. De reis is volgens Binnenlands Bestuur omstreden omdat die door de Marokkaanse overheid wordt betaald en deels bedoeld zou zijn ter promotie van Zuidelijk Sahara als deel van Marokko. De raadsleden zouden wel op persoonlijke titel kunnen gaan.

Het Weertse raadslid Malika Zaâboul, in Marokko geboren, kreeg enkele maanden geleden een telefoontje van het Marokkaanse consulaat. Ze werd als raadslid uitgenodigd voor een ‘kennismaking met eigen land en cultuur’, op kosten van de Marokkaanse overheid. Ze had net een lokale vrouwenprijs gekregen en meent dat het daar misschien mee te maken heeft dat zij werd uitgenodigd.

Ze mocht vier anderen uitkiezen en het Pvda-raadslid dacht meteen aan twee raadsleden van andere fracties omdat ze met hen al vaker had bedacht dat het goed zou zijn om eens in Marokko te kijken hoe het er daar toe gaat. ‘Wij hebben in Weert een behoorlijk grote groep mensen met een Marokkaanse achtergrond, dus een studiereis lijkt mij interessant en nuttig,’ zegt Zaâboul.

Uit het raadsvoorstel van het College, blijkt dat burgemeester en wethouders van mening zijn dat er ‘geen gemeentelijk belang’ bij de reis is. ‘Bovendien is het gezag in het gebied dat tijdens deze reis wordt bezocht onderwerp van internationale politieke discussie. ‘Daarom stelt het College voor om geen toestemming voor de reis dienstreis te geven.

Er zijn 2 reacties

 1. Henk Rotterdam VolksPartij Delfshaven
  15 juli 2010 om 10:29 uur.

  het nieuwe komt er aan

 2. Henk Rotterdam VolksPartij Delfshaven
  15 juli 2010 om 05:49 uur.

  Het zijn en blijven echte ” limlanders ” zonder dialect,maar wel met een spraakgebrek

  “WE ZIJN OVERAL TEGEN EN WETEN ZELF NIET WAAR WE VOOR ZIJN” is hun levensmotto.

  Wat een hufters!!!!!
  Maar snel aansluiten bij Moffrika dan zijn we die ellende eindelijk kwijt

Plaats je reactie