MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Fotograaf verliest hoger beroep tegen Maroc.NL

29 juli 2010 | in Media | 2 Reacties

marocBeroepsfotograaf Peter-Vincent Schuld c.s. verliest ook in hoger beroep zijn rechtszaak tegen Stichting Maroc.NL. Schuld vond dat Stichting Maroc.NL zelf aansprakelijk is voor het handelen van de bezoekers op haar forum. Schuld eiste daarom schadevergoeding voor het gebruik van een van zijn foto’s door bezoekers van Maroc.NL.

Het gerechtshof kwalificeert nu het gebruik van de foto als toegestaan citaatrecht in de zin van artikel 15a Auteurswet. Schuld, die zich ook beroepsmatig bezig hield met ‘copyright enforcement’ via Stichting Swordstone Foundation is veroordeeld in de proceskosten, begroot op ruim 5.000 euro.

Het conflict ontstond nadat bezoekers van het forum van Maroc.NL een nieuwsbericht met bijbehorende fotootje hadden overgenomen. Schuld, I.W. en Dubos waren van mening dat zij als rechthebbenden van de foto, recht hadden op schadevergoeding. Zij eisten dat de foto direct werd verwijderd en een schadevergoeding van circa 3.000 euro exclusief juridische kosten voor vermeend inbreuk op auteursrecht en portretrecht. Opmerkelijk was dat zij de persoonsgegevens van de bezoekers niet hadden opgevraagd, maar Stichting Maroc.NL zelf dagvaardden.

Er zijn 2 reacties

  1. NAF
    06 augustus 2010 om 01:50 uur.

    Hahahahah Pech gehad PIK. Marokkanen zijn niet dom…wahahahahaha grappenmaker. Je bent er zelf in getrapt helaas voor jou…wahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahaaaaaa

  2. NAF
    06 augustus 2010 om 01:51 uur.

    Bij Marokkanen is het eerst betalen dan foto ophalen wahahahahahahaha

Plaats je reactie